Prva pobjeda

Hrvatska razbila Kubu i ostala u igri za osminu finala

Hrvatska je ovom pobjedom ostala u igri za osminu finala, te sada čeka rasplet u ostalim skupinama
Osijek: Hrvatska futsal reprezentacija protiv Ukrajine za odlazak na EP Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon dva poraza, hrvatska futsal reprezentacija u trećem susretu Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu s uvjerljivih 7:0 porazila je Kubu. Hrvatska je ovom pobjedom ostala u igri za osminu finala, te sada čeka rasplet u ostalim skupinama.

Već u drugoj minuti Čekol je osigurao vodstvo, a u 13. minuti odlično je asistirao Vukmiru za 2:0. S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, da bi u prvih desetak minuta nastavka Hrvatska otišla na visokih 7:0. U strijelce su se upisivali Perić, Marinović, ponovno Čekol, Mataja te naposljetku još jednom Perić.

-Naravno da smo zadovoljni pristupom, bili smo strpljivi jer je Kuba uvijek dobra u prvom dijelu, ali potom padne. To je i sada bio slučaj, a nama je svaki pogodak bio bitan zbog željenog plasmana u drugi krug. Bilo je teško dići se nakon dva poraza, pogotovo onog od Tajlanda, ali drago mi je da smo uspjeli. Ako se sve poklopi, čekaju nas ili Španjolska ili Argentina, tako da će biti teško. Trebamo skupiti glave, dobro se odmoriti i pripremiti za sljedeću utakmicu- kazao je za HNS izbornik Hrvatske Marinko Mavrović.

Prvo mjesto u skupini osvojio je Brazil koji je u posljednjoj utakmici s 9:1 svladao Tajland.

Hrvatska
Sport