Hrvatski olimpijski dan u Velikoj Gorici

VIDEO/FOTO Gorički sportaši izašli među djecu i pokazali svu raskoš bavljenja sportom

Ove godine na manifestaciji sudjeluje čak 17 udruga
DSC_9408

Lijep i sunčan dan izmamio je osmijeh na lica čelnih ljudi Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice koja je nastavila lijepu praksu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. Sportska priredba koja mahom okuplja djecu i mlade održava se na školskim sportskim igralištima Osnovne škole Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika, čijim je ravnateljima Davorku Vidovići i Moniki Brleković zajednica uručila donaciju sportske opreme.

-Naša sportska obitelj broji oko sedam tisuća aktivnih sportaša i sportašica, od čega je više od pet tisuća mlađih od 18 godina. Ovo je samo dio onoga što naša Zajednica nudi. Moja je želja da vas se što više uključi u sport- kazao je predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić.

Ove godine na manifestaciji sudjeluje čak 17 udruga – Karate klub Velika Gorica, ŽRK Udarnik i RK Zagorica, Judo klub Kokica, SPK Vega, Taekwondo klub Velika Gorica, KK Gorica i KK Velgor, Hrvački klub Velika Gorica 1991, Cheerleading klub Vegasice, Maraton klub Velika Gorica, Plesni klub Megablast, Hrvatski odbojkaški klub Gorica i OK Velika Gorica, Judo klub Pinky, HRK Gorica i Ženski rukometni klub Gorica, koji su okupljene školarce i vrtićance upoznali sa svojim sportovima.

-Uloga Hrvatskog olimpijskog odbora je i stvaranje uvjeta za razvoj sporta i razvoj olimpizma u Lijepoj našoj, u suradnju s nacionalnim sportskim savezima i sportskim zajednicama. Djeco, sportom se važno baviti, jer kroz sport ćete steknuti neka nova prijateljstva, naučit ćete se međusobno uvažavati, fair playu i uživat ćete u tome- istaknuo je direktor ureda za programe sporta lokalnoj razini pri Hrvatskom olimpijskom odboru Hrvoje Balen.

Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice uvijek je imala suport od strane Grada, a ovoga puta manifestaciju je podržao predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić, koji je izrazio zadovoljstvo vidjevši broju mladost na sportskom terenu.

-Iskreno zadovoljstvo je biti sa svima vama ovdje, s vama koji predstavljate i sportsku sadašnjost i sportsku budućnost naše Velike Gorice. Svi klubovi imaju odličnu priliku prezentirati se goričkoj javnosti, ali prije svega mladim ljudima i djeci, među kojima sigurno ima i budućih olimpijaca. No, glavni zadatak je motiviramo djecu i mlade da se pridruže klubovima i da krenu trenirati. Bavljenje sportom i olimpijska načela pružaju jedan osjećaj izvrsnosti i požrtvovnosti, koji će vas pratiti kroz cijeli život i činit će vas boljim ljudima- poručio je Bekić.

Sport
Velika Gorica