Vozi se 25. puta

U nedjelju tradicionalna zagrebačka Žbica

Prvi put biciklira se sve do najveće pješačke zone na zagrebačkom Jarunu
Održana tradicionalna zagrebačka  Žbica Jurica Galoic/PIXSELL

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti završit će tradicionalnom Žbicom. Svi ljubitelji bicikla koji svakodnevno ili povremeno koriste bicikl za kretanje gradom pozvani su u nedjelju, 22. rujna, na vožnju koja počinje u 17:30 sati na Zrinjevcu.

– U nedjelju Žbicu vozimo 25. put, a novost je da se po prvi put biciklira sve do najveće pješačke zone na zagrebačkom Jarunu. Tamo nas u 18:30 sati očekuje bogat program, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Žbica je svake godine sve masovnija, a prošle godine okupila je oko tisuću građana. Organizatori se nadaju da će ove godine ta brojka biti još veća kako bi dobili dodatni vjetar u leđa za nužno širenje biciklističke infrastrukture i podizanje njezine kvalitete.

Žbica kreće s južne strane glazbenog paviljona, a preporučeno vrijeme dolaska je između 16:30 i 17 sati. Dužina vožnje bit će 8 kilometara. Ovogodišnje izdanje organizira Grad Zagreb u suradnji s udrugom Sindikat biciklista.

Podsjetimo, Grad Zagreb i ove godine provodi programske aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se diljem Europske unije održava svake godine od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije. Detaljni program Europskog tjedna mobilnosti pronađite na OVDJE.

Događanja
Grad Zagreb