Važna obavijest

Sutra se zatvara prijelaz preko željezničke pruge u Okešincu

U četvrtak 19. rujna u 00:00 sata zatvara se željezničko-cestovni prijelaz u Okešincu i to do petka 20. rujna u 24:00 sata
pruga dugo selo križevci Matija Habljak/PIXSELL

Prema trenutno dobivenim informacijama te dobivenoj Izmjeni i dopuni Odluke o zatvaranju ŽCP – Okešinec, sutra, u četvrtak 19. rujna u 00:00 sata zatvara se željezničko-cestovni prijelaz u Okešincu i to do petka 20. rujna u 24:00 sata. U navedenom periodu od ukupno 48 sati, na snazi će biti privremena regulacija prometa, a prijelaz će biti moguće prelaziti uz poštivanje postavljene prometne signalizacije izvođača radova.

Kako su izvijestili izvođači radova i investitor HŽ Infrastruktura d.o.o. Zagreb, prijelaz preko željezničke pruge u Okešincu bit će potpuno zatvoren u četvrtak, 19. rujna od 7 do 12 sati. Za vrijeme potpunog zatvaranja željezničko-cestovnog prijelaza u Okešincu, Općina Križ će organizirati prijevoz vatrogasnim vozilom iz naselja Vezišće i Okešinec do željezničko-cestovnog prijelaza u Okešincu, a koji će biti dostupan građanima za sve hitne slučajeve. Broj telefona dežurne osobe, zadužene za prijevoz iz DVD-a Okešinec je – 099 1938747.

Za sve one koji imaju potrebu parkirati svoje automobile ispred željezničko-cestovnog prijelaza, osigurano im je parkiralište u periodu zatvaranja od 07,00 do 12,00 sati u krugu tvrtke Jelaš d.o.o. Moslavačka 158, Novoselec. Također, tijekom oba dana radova moguće je parkirati i kod tzv. Langove kapije, tvrtke DIN d.o.o., Novoselec.

Vezano uz pitanje prijevoza školske djece, dogovoreno je da školski autobus ranije, prije zatvaranja u 07,00 sati prevozi djecu iz naselja Vezišće i Okešinec, a o čemu će Osnovna škola Milke Trnine Križ obavijestiti roditelje putnika na toj dionici. U slučaju bilo kakvih promjena Općina je u kontaktu s ravnateljicom Osnovne škole Milke Trnine Križ i spremna je na vrijeme reagirati.

Također, o svim eventualnim izmjenama termina i drugim promjenama vezanim uz zatvaranje željezničko-cestovnog prijelaza u Okešincu od strane izvođača radova, odnosno investitora, Općina Križ će pravovremeno informirati svoje građane.

 

Aktualno
Križ