Značajna obljetnica

U DVD-u Donji Šarampov već 70 godina njeguje se vatrogastvo. Zapovjednik Cepetić: Možemo biti ponosni na sve što smo do sada ostvarili

Svečana skupština bila je prilika da se prisutni osvrnu na povijest i značaj DVD-a Donji Šarampov, koji već sedam desetljeća predano služi svojoj zajednici
ozetski_zoran_2B8A8262 (1) Zoran Ožetski

Uz prisustvo brojnih gostiju, DVD Donji Šarampov svečanošću u Hotelu Sport proslavio je 70 godina neprekinutog rada i djelovanja. U uvodnom dijelu predsjednik DVD-a Siniša Kunek pozdravio je nazočne, dok je zapovjednik Igor Cepetić kroz kraću prezentaciju prošao cjelokupni rad društva.

U samom izvješću istaknuto je kako je društvo započelo s radom, na koji način su se prikupljala sredstva za početnu nabavu opreme, ali i cjelokupni rad u operativnom (intervencije, dislokacije), natjecateljskom i humanitarnom dijelu rada društva.

-Zaključak je da možemo biti ponosni na sve što smo do sada ostvarili. Ono što bih posebno naglasio je trud naših vatrogasaca, koji su se kroz cijelo vrijeme angažirali u uređenju doma, njegovom okruženju i brojnim intervencijama. Kroz godine smo nesebično spašavali imovinu i živote tijekom poplava, požara i drugih nesreća- kazao je Cepetić.

U prigodnom obraćanju sve uzvanike pozdravili su Dragan Lozančić, izaslanik Predsjednika RH (ujedno i savjetnik Predsjednika za nacionalnu sigurnost), Dario Kezerić, županijski vatrogasni zapovjednik (ujedno i izaslanik Glavnog vatrogasnog zapovjednika), Javor Bojan leš, gradonačelnik Grada Ivanić-Grada i Tomislav Abramović, zapovjednik VZG Ivanić-Grad i JVP Ivanić-Grad.

-Kroz javnu vatrogasnu postrojbu i dobrovoljna vatrogasna društva imamo organiziranu snagu koja je sposobna odgovoriti na najveće izazove – potrese, poplave, požare. Suradnja između profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca je izvanredna, a nedavno smo iz europskih fondova osigurali sredstva za uređenje vatrogasnog prostora i opreme. Posebno bih istaknuo i izgradnju vatrogasnog centra na otoku Ugljanu, gdje naši vatrogasci tijekom ljeta čuvaju sigurnost otoka- naveo je gradonačelnik Javor Bojan Leš, a rad društva pohvalio je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić.

Na svečanosti su prijateljskim društvima, prijateljima i vatrogascima dodijeljena prigodna priznanja, a okupljene su kratkim umjetničkim programom počastile i članice KUD-a OSS Posavski Bregi, nakon čega je uslijedila zabava uz Condore.

Događanja
Ivanić-Grad