Veliki uspjeh u Hannoveru

Lana Skeledžija i Boris Gramljak brončani na Svjetskom prvenstvu u streljaštvu za gluhe

Reprezentativci su brončana odličja osvojili u disciplini mix team zračni pištolj
240917_Prijem u HSSG (1) Grad Zagreb

Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u streljaštvu za gluhe, koje se održalo u Hannoveru u Njemačkoj, naši reprezentativci Lana Skeledžija i Boris Gramljak osvojili su brončana odličja u disciplini mix team zračni pištolj. U povodu završetka prvenstva i njihovih sjajnih rezultata Hrvatski sportski savez gluhih upriličio je svečani prijam na kojem je prisutne pozdravio i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Zamjenik Korlaet istaknuo je koliko je Gradskoj upravi sport bitan kao i ulaganje u njegov razvoj. ‘

– Ulažemo u sportsku infrastrukturu: obnovu dvorana, sportskih terena pa smo tako krenuli i s obnovom jednog od najzahtjevnijih i najvećih sportskih objekata u Hrvatskoj – Doma sportova. Također ulažemo i u programe i trenere te smo potporu Savezu gluhih višestruko povećali kroz potporu vrhunskom sportu i kroz program javnih potreba, kazao je zamjenik Korlaet čestitavši im na sjajnim rezultatima.

Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za gluhe okupilo je najbolje strijelce u čak 14 disciplina. Na prvenstvu su za Republiku Hrvatsku nastupile tri predstavnice – Lana Skeledžija, Vida Puškadija i Hana Kapetanović te predstavnik u muškoj konkurenciji Boris Gramnjak. Ovo je veliki uspjeh naših natjecatelja koji su već osvajali medalje u ovoj disciplini, a poslužit će kao dodatna motivacija kod priprema na Olimpijskim igrama gluhih.

Grad Zagreb
Sport