DEFINIRAN U AKTIMA U GRADNJI

Gradska uprava odgovorila o uzurpaciji prolaza u Šrapčevoj 12: To je javni prolaz i tako je korišten

Nedavno su nam se stanari s adrese Armina Šrapca 12 obratili kako bi s javnosti podijelili svoju nevolju o uzurpaciji, kako oni tvrde, prolaza u njihovom vlasništvu, od strane Grada Zagreba
Zagreb: Zgrada Poglavarstva grada Zagreba Photo: Davor Puklavec/24sata

Kako smo pisali, taj prolaz, jedva dva metra visok, jednako toliko širok, prvo je bez dozvole stanara za radove koristio privatni investitor, a potom sad i Grad Zagreb. Takvo ponašanje izazvalo je revolt stanara, pogotovo jer su Gradskom uredu za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost slali nekoliko prijedloga kako bi prolaz bio korišten i poslije radova obnovljen za obostrano zadovoljstvo, a  na koje nikad nisu dobili odgovor.

Gradskoj upravi i Gradskom uredu za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost poslali smo upit o radovima na Šrapčevoj 12., njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

– Na adresi Armina Šrapca 12/1 Grad Zagreb izvodi rekonstrukciju objekta mjesnog odbora Dinko Šimunović, o čemu su pravovremeno obaviješteni svi građani, uključujući i stanare na adresi Armina Šrapca 12. Za sve radove koji se izvode Grad Zagreb posjeduje pravomoćnu građevinsku dozvolu kao i sva nužna rješenja za ograđivanje i osiguravanje gradilišta na najmanje invazivan način. Nažalost, na lokaciji je bilo potrebno angažirati zaštitare s ciljem odvraćanja počinitelja učestalih krađa te ometanja radova na gradilištu – a koji incidenti su prijavljeni i policiji.

Izvođenjem radova ni na koji način se ne dovodi u pitanje niti jedno pravo suvlasnika stanova, a prolaz kroz objekt Armina Šrapca 12 desetljećima služi kao pristup mjesnom odboru te je na toj lokaciji prije nedavnog nedopuštenog skidanja stajala i ploča s nazivom mjesnog odbora koja je građanima signalizirala gdje se mjesni odbor nalazi i na koji način se do mjesnog odbora dolazi. Dodatno, rješenjem o zauzeću potrebnom za izvođenje radova na mjesnom odboru je jasno naglašeno da se stanarima za vrijeme radova osigurava prolaz do njihovih objekata.

Prolaz na adresi Armina Šrapca 12 je javni prolaz i kao takav je definiran u aktima o gradnji i tako je korišten od izgradnje zgrade. Prolaz se prolaskom mehanizacije i dovozom materijala ne oštećuje, a po završetku radova na objektu Grad će ga (kao prolaz koji oduvijek koriste građani Zagreba) građevinski urediti te opremiti novom rasvjetom, napisali su u odgovoru iz Gradske uprave za 01Portal.

Aktualno
Grad Zagreb