Od kolijevke pa do groba

VIDEO/FOTO Nova škola u Dubrancu otvorila vrata učenicima. Ravnateljica poručila prvašićima: Pred vama su najljepše godine života

Područnu školu Dubranec pohađa sveukupno 43 učenika, od toga je 10 prvašića
WhatsApp Slika 2024-09-09 u 09.51.04_13b28213

Prvog dana nastave učenicima je svoja vrata otvorila i novoizgrađena područna škola u Dubrancu. U povodu početka nove školske godine, učenike i nastavnike posjetio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

– (U novu školsku godinu) Simbolično smo krenuli iz naše nove područne škole u Dubrancu gdje je deset novih prvašića našlo svoje mjesto, a u rujnu će se ovdje otvoriti i dječji vrtić. Uvijek je poseban osjećaj prvog dana škole, emotivan je, a sada moramo raditi na tomu da djeca budu tolerantna te ih odgajamo da se ponašaju onako kako bi htjela da se drugi ponašaju prema njima jer smo mi odgovorni za njihov razvoj. Vjerujem da će ovih osam godina koje će provesti u osnovnoj školi, biti vrijeme njihovog osmijeha, stjecanja znanja i gdje će im jedina briga biti učenje, rekao je Ačkar te zahvalio ravnateljici OŠ Eugena Kvaternika Moniki Brleković i voditeljici PŠ Dubranec Ireni Meštrović na entuzijazmu i trudu koji su uložili da bi danas “bregi” imali školu kakvu zaslužuju.

Ravnateljica Brleković nije krila svoje oduševljenje novom školskom zgradom.

– Prekrasna, nova, opremljena, moderna, jednostavno nemam riječi. Predivna školica za ovaj prostor, djecu i roditelje, da oživi kraj. Svi smo vrlo uzbuđeni i ponosni. Školu pohađaju djeca od prvog do četvrtog razreda raspodijeljena u četiri razredna odjela, sveukupno 43 učenika. Lijepe brojke za jednu područnu školu.

Također, Brleković je ovom prilikom uputila riječi ohrabrenja onima koji danas po prvi puta sjedaju u školske klupe:

– Dobro nam došli u prvi razred! Vi ste deset prvih koji otvarate prvu nastavnu godinu u ovom prekrasnom prostoru – zato roditelji, bake i djedovi budite ponosni i sretni! Draga djeco, okupili smo se danas kako bi vas ispratili u novi početak jednog lijepog putovanja na kojem ćete stjecati mnogo znanja, novih prijatelja i lijepih uspomena. Pred vama je, nadam se, najljepših osam godina vašeg života, rekla je Brleković koja je poruku podrške uputila i roditeljima:

– Teško je opisati ono što osjećate dok gledate svoje prvašiće. Čini se kao da ste ih jučer donijeli kući onako male iz bolnice i strepili nad svakim njihovim pokretom. Još jučer su učili hodati i izgovarati svoje prve riječi, a danas su vjerojatno sami odlučili što žele odjenuti za prvi dan škole. Prirodno je da se malo bojite jer učiteljima predajete ono što je najvažnije i najdragocjenije u vašem životu. Ne bojte se, vaša djeca došla su u sigurno okruženje i imaju prekrasne učiteljice.

Tijekom sljedećih osam godina roditelji i djelatnici škole moraju biti najjači saveznici kako bi postigli zajednički cilj – da svako dijete pronađe ono u čemu je dobro, osjeća se sigurno u školi i potpuno se ostvari, zaključile je Brleković.

Događanja
Velika Gorica