Danas započeo s radom

U Gajnicama otvoren novi dječji vrtić

Tijekom rujna bit će otvorena još tri vrtića - na Žitnjaku, u Sesvetskom Kraljevcu te Studentskom gradu
DV Gajnice (1) Grad Zagreb

Danas je s radom započeo dječji vrtić u Gajnicama, šesti u mandatu ove gradske uprave. Radi se o područnom objektu Dječjeg vrtića Kustošija, u koji je uloženo 800.000 eura, od čega je više od 70 % iz gradskog proračuna, a ostatak je financiran putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U mandatu ove uprave dosad su otvoreni vrtići u Kašini, Odranskom Obrežu, Sesvetama, Sesvetskoj Selnici te Ivanjoj Reci, a tijekom rujna bit će otvorena još tri vrtića – na Žitnjaku, u Sesvetskom Kraljevcu te Studentskom gradu.

– Naš cilj je osigurati svakom djetetu u Zagrebu upis u vrtić i zato gradimo nove vrtiće, proširujemo kapacitete postojećih, brinemo o zadržavanju njihove cjenovne pristupačnosti i unapređujemo materijalna prava i uvjete rada zaposlenika, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Da se navedeni cilj postiže vidljivo je iz činjenice da je ove godine u gradskim dječjim vrtićima 40 % manje neupisane djece nego prošle godine. Dapače, 1. rujna na stranicama Grada Zagreba objavljen je popis sa 190 slobodnih mjesta u gradskim vrtićima te dodatnih više od slobodnih 300 mjesta u vjerskim i privatnim vrtićima te obrtima dadilja.

– Sve dok ne upišemo svu djecu nećemo biti zadovoljni, no nedvojbeno smo napravili veliki napredak u samo jednoj godini. Nakon tri vrtića koja otvaramo u rujnu, još pet planiramo dovršiti do kraja godine, dodala je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Događanja
Grad Zagreb