Pretres u Sesvetama

VIDEO Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice, policija na lokaciji pronašla i tri ilegalca

Jedan od uhićenika kod sebe je skrivao i drogu
naslovna1 PU zagrebačka

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o jučerašnjem prestresu kuće na području Sesveta u kojoj su pronašli i uhitili državljanina Republike Srbije (48) te još trojicu stranaca.

Policijski službenici su došli do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Republici Srbiji. Dolaskom na lokaciju u Sesvetama, policijski su službenici uhitili 48-godišnjaka i još tri muškarca koji su boravili s njim u kući.

Tako su, zbog nezakonitog boravka na teritoriju RH, uhićeni 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine s reguliranim statusom u Republici Hrvatskoj, pronađeno 3,9 grama marihuane.

Zbog pokretanja ekstradicijskog postupka, 48-godišnjak je odveden na Županijski sud u Zagrebu, dok su ostali muškarci privedeni u službene prostorije policije. U međuvremenu je nad 19-godišankom dovršeno kriminalističko istraživanje zbog zlouporabe droge te mu slijedi optužni prijedlog. dok se prema ostaloj dvojici postupalo u skladu s odredbama Zakona o strancima.

Crna kronika
Grad Zagreb