EVO TKO JE PRVI GOST

Počinje 12. Festival svjetske književnosti

Prvi gost je slavni talijanski pisac Paolo Giordano
Zagreb: Otvaranje Festivala svjetske književnosti Neva Zganec/PIXSELL

Počinje 12. izdanje Festivala svjetske književnosti, koje će se do 7. rujna održavati na nekoliko lokacija u gradu – u Zagrebačkom kazalištu mladih, Knjižari Fraktura te Galerijama Forum i Kranjčar. Ponovno će okupiti najveće zvijezde svjetske i domaće književnosti, njih više od 50 iz 15 zemalja svijeta.

Prvi gost je slavni talijanski pisac Paolo Giordano, a što slijedi u nastavku Festivala otkriva njegov programski direktor Seid Serdarević.

– Od inozemnih autora izdvojio bih fantastičnog danskog autora Carstena Jensena. Iz Velike Britanije nam dolazi dvoje mladih autora, Matthew Blake, njegov roman “Anna O.” ove je godine osvojio vrhove top ljestvica, a s druge strane imamo i Yomi Adegoke s romanom “Lista”, ona zatvara Festival u subotu. Tu je zatim Johanna Mo iz Švedske, odakle nam dolazi i Jens Liljestrand. Iz Austrije nam dolazi troje autora – Monika Helfer, Reinard Kaiser-Mühlecker i jedna od najvećih zvijezda njemačkog govornog područja Robert Seethaler. Iz Francuske nam je tu Jean-Baptiste Del Amo, zatim je tu iz Španjolske više autora, jedna fantastična autorica Elia Barceló, tu je dvoje mladih važnih argentinskih autora Lucía Lijtmaer i Ariel Magnus, pa nam je tu Dušan Šarotar i Agnieszka Szpila iz Poljske – naveo je Serdarević u programu Radio Sljemena.

Događanja
Grad Zagreb