PREDIZBORNA GODINA

Klasić: Tomašević po Bandićevom receptu na tjednoj razini najavljuje velike projekte

Predsjednik zagrebačkoga HSLS-a i saborski zastupnik Darko Klasić upozorio je da unatoč tome što su u tri godine potrošio 8 milijardi eura zagrebačkih poreznih obveznika, gradonačelnik Tomašević i Možemo nisu do sada riješili niti jedan komunalni problem ili infrastrukturni projekt u Zagrebu
Zagreb: HSLS održao konferenciju za medije Slavko Midzor/PIXSELL

Klasić ističe da kako se približava izborna godina za novu gradsku upravu, zagrebački gradonačelnik, prema receptu njegovog prethodnika gotovo na tjednoj razini najavljuje velike gradske projekte.

– Tako smo mogli čuti najave od uređenja Dinamovog stadiona u Maksimiru do novih mostova na Savi (čiju je gradnju nova gradska uprava sama stopirala na početku mandata) ili gradske stanogradnje, izgradnje CGO i saniranje Jakuševca ili najnovije najave izgradnje garaže u Klaićevoj, nabrojao je saborski zastupnik.

Klasić naglašava da nakon što su Tomislav Tomašević i gradska uprava svojim prometnim rješenjima stvorili prometni kaos i konstantne gužve u prometu na Zagrebačkim ulicama, sada kao rješenje tog problema najavljuju izgradnju garaže u Klaićevoj i automatizacija semafora.

– Ovo je sličan koncept kojeg smo već vidjeli u gospodarenju otpada u Zagrebu. Prvo se stvorio problem uvođenjem odvojenog prikupljanja smeća pa onda se tek kreće u planiranjem što dalje s takvim otpadom. Rezultat je vidljiv svakodnevno na zagrebačkim ulicama koje su prljavije nego ikada a divlja odlagališta bujaju, ističe predsjednik zagrebačkog HSLS-a.

Podsjetio je da je projekt garaže u Klaićevoj predmet uglavnom predizbornih promidžbi koji nažalost nije nikada realiziran, iako se o njemu govori protekla dva desetljeća.

– Neće biti niti sada u mandatu ove gradske uprave. Da je tome tako vidljivo je da u dugoročnom planiranju zagrebačkog proračuna nisu planirana za to namjenska sredstva, a izgradnja garaže planirana je u nekom budućem mandatu nove gradske uprave, objašnjava Klasić.

– Očigledno je ovo još jedna figa u džepu zagrebačkog gradonačelnika i predizborna promidžba bez stvarne želje za izgradnjom garaže, jer da se ista htjela izgraditi sredstva koja su trebala biti osigurana za projektnu dokumentaciju nisu bila značajna za zagrebački proračun u protekle tri godine i da je postojala politička volja ovaj projekt izgradnje garaže u Klaićevoj je mogao do sada biti realiziran, zaključuje šef zagrebačkih liberala.

Podsjetio je da je zagrebački HSLS Zagreba samo u protekle dvije godine višekratno predlagao gradskoj vlasti izgradnju garaže u Klaićevoj kao polaznu točku rješavanja prometnih problema u centru grada i kao imperativ za proširenja pješačkih zona u Zagrebu.

– Nažalost bez rezultata. Unatoč tomu kao i dvojbi o razlozima ove samo promocije gradske uprave uoči lokalnih izbora, HSLS će ovaj prijedlog ako dođe u Gradsku skupštinu ovaj prijedlog podržati jer mislimo da je to sigurno mali iskorak u rješavanju gradskih prometnih problema kao i prometnih gužvi na zagrebačkim ulicama, zaključio je Darko Klasić.

 

Grad Zagreb
Politika