RASKOL

Fokus više nije parlamentarna stranka. Odlaze Zurovec, Panian i Magdić

Izlaskom gradonačelnika Svete Nedelje, Dugogo Sela i načelnika Općine Križ te vijećnika Fokusa u tim gradovima i općini i Županijskoj skupštini, Fokus kao stranka izgubit će više od polovice izabranih čelnika
Zagreb: Dario Zurovec o problemima ugostitelja Patrik Macek/PIXSELL

U subotu na Markovom trgu u 11:00 sati održat će se konferencija za medije na kojoj će gradonačelnik Svete Nedelje i saborski zastupnik Dario Zurovec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian te načelnik Općine Križ Marko Magdić govoriti o izlasku iz stranke Fokus.

– Ovim potezom prepolovit će se broj gradova Fokusa u Zagrebačkoj županiji. Naravno time će se stranka bitno smanjiti po broju članstva. Daljnji politički put, Zurovec, Panian i Magdić namjeravaju nastaviti kao nezavisni kandidati. Osim izlaska čelnih ljudi iz stranke Fokus, na isti potez odlučilo se puno drugih članova u Zagrebačkoj županiji o čemu biti riječi na konferenciji. Okupljeni će govoriti o razlozima prekida suradnje s Fokusom, svom budućem političkom djelovanju te planovima za boljitak života svojih sugrađana, kažu sad već bivši članovi Fokusa.

Podsjetimo, Fokus je osnovan 2020. godine. Na lokalnim izborima 2021. godine Fokus je dobio gradonačelnička mjesta u Samoboru, Svetoj Nedelji, Svetom Ivanu Zelini te Dugom Selu gdje je kao nezavisni kandidat pobijedio član Fokusa Nenad Panian.

Fokus je dobio načelnička mjesta u Pirovcu i Križu. Na županijskim razinama najbolje je prošao u Zagrebačkoj županiji gdje je dobio 12,8 posto glasova.

– Djeca idu svojim, roditelji svojim putem, a alimentacija se plaća proračunskim novcem, putem saborskog mandata – rekao nam je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje i jedini  zastupnik Fokusa u Hrvatskom saboru koji je izborio saborski mandat s 14. mjesta na listi preferencijalnim glasovima.

Izlaskom gradonačelnika Svete Nedelje, Dugogo Sela i načelnika Općine Križ te vijećnika Fokusa u tim gradovima i općini i Županijskoj skupštini, Fokus kao stranka izgubit će više od polovice izabranih čelnika.

 

 

Hrvatska
Politika
Zagrebačka županija