VZ Dugo Selo imala 23 intervencije

Zbog velike količine kiše “plivao” centar Dugog Sela

Dugoselski vatrogasci odradili niz intervencija
vatrogasci-190824_2

Vatrogasna postrojba Zagreb objavila je kako su vatrogasci sinoć imali 35 intervencija. To se odnosi na 29 ispumpavanja vode, dva izvlačenja vozila iz vode te po jednu vatrodojavu, detekciju plina, požar u objektu te uklanjanje stabla. Na intervenciji je lakše ozlijeđen jedan pripadnik DVD-a Kustošija. Inače, osim Zagreba, grmljavinsko nevrijeme s obilnim pljuskovima zahvatilo je sinoć i Zagrebačku županiju.

Velike količine kiše koje su pale tijekom dugo najavljivane promjene vremena, sinoć i tijekom noći, još jednom su prouzročile zadržavanje vode na prometnicama i plavljenje dijela podrumskih prostora, u Dugom Selu, pa su niz intervencija imali i dugoselski vatrogasci.

-Nažalost, palo je između 60 i 80 litara kiše po četvornom metru, najviše tijekom večernjih i noćnih sati. Naravno to je prouzročilo urbane, bujične poplave, osobito u dijelu centra gdje se slijevaju sve brdske vode od sjevera prema jugu. Poplavljena je Vrapčeva ulica, velika zapunjenost kanala u gospodarskoj zoni i Industrijskoj ulici. Došlo je i do pojedinačnih poplava u obiteljskim zgradama. Združene vatrogasne snage naše Vatrogasne zajednice imale su ukupno 23 intervencije sa 7 vozila u kojima je sudjelovalo dvadesetak vatrogasaca a radili su do jutarnjih sati- rekao je za Zabavni radio načelnik stožera CZ Dugog Sela Nikola Tominac.

Aktualno
Dugo Selo