Uoči utakmice

Jakirović i Kulenović najavili Qarabag: Opasni su, igraju napadački, ali znamo svoje kvalitete

Dinamo će u utorak otvoriti svoju europsku sezonu i krenuti u lov na deveti plasman u grupnu fazu Lige prvaka
Zagreb: Jakirović i Kulenović najavili sutrašnju utakmicu Dinama u play-offu Lige prvaka Slavko Midzor/PIXSELL

Iščekivanje i nestrpljenje su pri kraju, Dinamo će u utorak otvoriti svoju europsku sezonu i krenuti u lov na deveti plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Plavi su ovaj put, zahvaljujući svojem visokom koeficijentu na Uefinoj ljestvici i uz poklapanje još nekih rezultata u nacionalnim ligama u Europi, izravno uskočili u play-off što znači da ih samo jedan suparnik dijeli od grupne faze. A to je Qarabağ, prvak Azerbajdžana…

Prvi je ogled na rasporedu u utorak u 21 sat u Maksimiru, uzvrat sljedeće srijede u gostima. Ako kojim slučajem i ne uspiju preskočiti ovu prepreku, Dinamovi nogometaši ionako imaju zajamčen plasman u grupnu fazu nadmetanja, ali u Europa ligi.

-Igramo protiv ozbiljne momčadi koja je dugo na okupu, od prošle sezone otišao im je samo vratar. Znamo kako su igrali u Europi prošle sezone, držali su Bayer Leverkusen na konopcima, a nedavno poslali strahovitu poruku zabivši sedam golova u gostima. To je veliko upozorenje i za nas. Imaju jako dobre igrače, uvježbane automatizme jer su dugo zajedno. U momčadi su dobri individualci koji mogu napraviti razliku i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani svih 90 minuta da iskoristimo mane koje smo vidjeli i da uz pomoć navijača dođemo do dobrog rezultata- istaknuo je trener Sergej Jakirović.

Pred novinare je, uz trenera Jakirovića, istupio i napadač Sandro Kulenović. Znači li to da će krenuti od prve minute, znači li da će Dinamo zaigrati s dvojicom isturenih?

-Ozbiljna su i atraktivna momčad, igraju napadački nogomet, respektiramo ih, ali svjesni smo svojih kvaliteta. Igramo na domaćem terenu, publika će nam dati vjetar u leđa, želimo s prednošću na uzvrat- rekao je Kulenović.

I Dinamo na početku ove sezone igra atraktivan, napadači nogomet gdje se posebno ističe upravo Kulenović.

–Drago mi je prije svega da je momčad dobro krenula u sezonu, nakon tri kola smo stopostotni, zabili smo dosta golova… Naravno da sam sretan, na meni je nastaviti davati sve od sebe i koliku god minutažu dobijem, trebam dati svoj doprinos. Bitna je momčad. Otkad je trener došao ovdje uvijek je cilj bio igrati visoki presing, trebalo nam je da se uigramo, želja je pritiskati suparnika iako to, naravno, ne možete svih 90 minuta. Ovaj prvi najbliži cilj koji smo si zacrtali je vratiti Ligu prvaka u Maksimir. Dobro raspoloženje, ali moramo biti na još većoj razini nego u ova tri prvenstvena kola- dodao je Kulenović.

Grad Zagreb
Sport