ZAGREB NA VODI

Zastupnica podijelila video: Je li ovo normalno? Voda teče na ulicu već 4 mjeseca, nitko od nadležnih ne reagira

Kako kaže zastupnica, građani su je upozorili da u Trpinjskoj ulici u Zagrebu voda se izlijeva na ulicu već četiri mjeseca, a unatoč pozivima građana nadležnim službama nitko nije došao ukloniti kvar
Čitatelj

Zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Gordana Rusak, podijelila je video na društvenim mrežama na kojem je prikazan veliki gubitak vode. Kako kaže zastupnica, građani su je upozorili da u Trpinjskoj ulici u Zagrebu voda se izlijeva na ulicu već četiri mjeseca, a unatoč pozivima građana nadležnim službama nitko nije došao ukloniti kvar.

Njenu objavu preosimo u cijelosti:

– Teče, teče i teče… Novi možemovski projekt “Zagreb na vodi”. Ovo traje 4 mjeseca, voda teče i teče na lokaciji Trpinjska ulica 8. Gospodin koji mi je ovo poslao cijelo to vrijeme obavještava nadležne i ništa. Poslat će nekoga. Kada? Je li ovo normalno, ima li ikoga tko čuje, vidi i zna raditi svoj posao u ovom gradu?, upitala je na društvenim mrežama gradska zastupnica.

Podsjećamo, iako je gradonačelnik Tomislav Tomašević u predizborno vrijeme pompozno najavio najveću investiciju u vodoopskrbu i odvodnju ikad – više od 320 milijuna eura, koje je planirao uložiti do 2029. godine – nije se uspio probiti ni među 15 najviše bodovanih projekata koji će biti sufinancirani od strane Europske unije.

Novom mrežom smanjio bi se tlak u cjevovodima. Time bi bila uspostavljena Nulta zona, smanjilo bi se pucanje cijevi, pa i razina gubitka vode.

Zbog toga gubitka, Grad Zagreb će i dalje ostati jedna d rijetkih europskih metropola koja još godinama neće uspjeti smanjiti nevjerojatan gubitak vode od čak 50 posto. S obzirom na to da se radilo o ephalnom projektu na kojem bi se radilo godinama, a koji će pitanje je kad doći na red, službu zelenog gradonačelnika ne zanima ni onaj manji dio kojeg mogu brzo i samostalno obaviti.

Aktualno
Grad Zagreb