VIDEO

Petek: Zeleni guraju kaveze za otpad po zelenim površinama. Čiji frend ili kum ima bravariju?!

Njegov status prenosimo u cijelosti
Zagreb: Boksevi za spremnike otpada u naselju Sopot Davor Puklavec/PIXSELL

Skupštinski zastupnik Renato Petek ponovno je uputio niz kritika na račun gradske vlasti. Upozorio je na gradnju betonskih podloga i kaveza za čuvanje kanti za otpad. “Gradskim vlastima neuspješno već godinama ukazujem, pišem i pričam da jedan veliki polupodzemni spremnik može kapacitetom zamijeniti ovakav kavez i 6 kontejnera koji će biti unutra, a sve za tri puta manje novca”, napisao je na društvenim mrežama.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Ogroman kavez na Jarunu instaliran je na zelenu površinu. Ljudi su već pomislili da će ZOO otvoriti podružnicu ovdje, da nam stiže kakva atraktivna životinja. Ne, ovo je kavez za koji je izrađena betonska podloga od 15m2 na travu ispred zgrade, za čuvanje kanti za otpad.

Ovo s kavezima je najgore moguće ekonomsko, ekološko i estetsko rješenje! Ponavljam da postoji tehnološki naprednije rješenje već postavljeno i funkcionira u više od 30 gradova u Hrvatskoj, ne i u Zagrebu.

Gradskim vlastima neuspješno već godinama ukazujem, pišem i pričam da jedan veliki polupodzemni spremnik može kapacitetom zamijeniti ovakav kavez i 6 kontejnera koji će biti unutra, a sve za tri puta manje novca.

U Skupštini su ovaj prijedlog odbili, glasali su protiv, žele skuplje i ružnije rješenje?! Čiji frend ili kum ima bravariju, pitao bi se svatko?!

Već sam ukazao na sumnjiv natječaj za 150 podzemnih spremnika u centru Grada, no gadno mi smrdi kad netko silom s pozicije vlasti gura nešto ovako primitivno za tri puta više novca od drugih i boljih rješenja.

Zeleni guraju po Gradu ovakve kaveze na parkirališta i zelene površine, prisiljavaju građane da ih instaliraju ispred zgrada, prijete im kaznama. Suludo., napisao je Renato Petek.

 

Grad Zagreb
Politika