OPREZ U PROMETU

Popis radova na zagrebačkim prometnicama

U nastavku donosimo njihov popis
Prometni kolaps u Zagrebu zbog radova na Jadranskom mostu Gužve u Zagrebu/Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrepčanima je već uobičajena pojava da se najviše radova na našim prometnicama izvodi upravo u ljetnim mjesecima. Manje su gužve, mnogi su građani otišli na godišnji odmor, a za to se vrijeme rekonstruiraju neke od najfrekventnijih točaka u našem gradu.

U nastavku donosimo njihov popis.

Nadvožnjak Slavonska avenija – iznad ulice Grada Gospića

Nadvožnjakom na Slavonskoj aveniji iznad Ulice grada Gospića će u narednih 5 mjeseci biti otežano prometovanje, zbog radova na održavanju nadvožnjaka. Za promet će u prvoj fazi radova biti zatvoren sjeverni kolnik te će se promet u smjeru istok – zapad odvijati donjom razinom raskrižja, u dva prometna traka. Za vrijeme radova bit će onemogućeno prometovanje Ulicom grada Gospića u zoni podvožnjaka.

Obilazni pravac: Ulica Grada Vukovara – M. Čavića – Slavonska avenija – Servisna cesta – Koledovčina i obratno

Nakon završetka radova na sjevernom kolniku, radovi će se nastaviti na južnom kolniku nadvožnjaka. Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji, prenosi Radio Sljeme.

Bijenička cesta

Bijenička cesta, na dijelu od Lašćinske ceste do ulice Jasenik, će do utorka 27. kolovoza do 18.00 sati biti zatvorena za sav promet, zbog uređenja kolnika.

Obilazni pravac bit će: Bijenička – Lašćinska – Jasenik i obratno

Iz Grada mole sugrađane da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da imaju strpljenja i razumijevanja zbog mogućih poteškoća u prometu.

Podvožnjak Slavonska/Savska

Podvožnjak koji povezuje Slavonsku i Zagrebačku aveniju, ispod Savske ceste će do ponedjeljka 19. kolovoza 2024. do 4,00 sata biti zatvoren za sav promet, zbog rekonstrukcije javne rasvjete.

Za vrijeme izvođenja radova sav promet će se odvijati semaforiziranim raskrižjem Slavonska avenija-Savska cesta-Zagrebačka avenija.

Jadranski most

Jadranskim mostom, zbog izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja mosta, do 31. prosinca biti će otežano prometovanje.

Za promet će u slijedećih šest mjeseci biti zatvoren zapadni kolnik. Promet će se odvijati dvosmjerno po istočnom kolniku u dva prometna traka za svaki smjer.

Prilikom radova bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista u zoni radova, te će oni biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnih vozila Jadranskim mostom, za vrijeme radova biti će zabranjeno.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

Za vrijeme radova promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Grad Zagreb
Ostalo