DETALJNO PRANJE

Sedam stvari koje možete očistiti visokotlačnim peračem

Doznajemo sve detalje

girl-1531575_1920 Pixabay/Ilustracija

Pranje pod jakim pritiskom je metoda čišćenja koja koristi vodeni sprej pod visokim pritiskom za uklanjanje prljavštine i krhotina s površina i predmeta.

– Takvo pranje oživljava dosadne i prljave površine tako što uklanja nakupljenu prljavštinu i krhotine, kaže Kevin McLaughlin, stručnjak za uređenje doma za Real Simple.

Međutim, visokotlačno pranje također je moćan alat za čišćenje mnogih kućanskih predmeta. Stručnjaci nude uvid u neke iznenađujuće predmete koje možete oprati pod pritiskom za blistavo čiste rezultate.

Vanjski namještaj

Vanjski namještaj često je zanemaren, a možete koristiti pranje pod pritiskom za uklanjanje mrlja i prljavštine. Prije pranja prilagodite postavke tako da odgovaraju materijalima vašeg namještaja, snižavajući pritisak prema potrebi.

– Brzo pranje pod pritiskom može udahnuti život starom vanjskom namještaju, riješiti se nakupljene prljavštine i plijesni s najtvrdokornijih površina, kaže Brian Davis, stručnjak za čišćenje.

Oprema za dječja igrališta

Dječja vanjska oprema često se zamrlja, zaprlja i izloži atmosferskim utjecajima. Temeljito pranje pod pritiskom može transformirati igralište.

– Prošlog mjeseca oprali smo stari drveni set za igru ​, rekao je McLaughlin. – Godine su se nakupile prljavštine i plijesni, ali nakon temeljitog čišćenja izgledao je kao potpuno nov.

Kante za smeće

Pranje pod pritiskom također može preobraziti kontejnere za smeće, čisteći neke od najčvršćih ostataka smeća i krhotina. Snažno pranje kanti za smeće i prostora pomaže u održavanju sanitarnih uvjeta, prenosi N1info.hr.

– Redovito peremo kante za smeće i kontejnere pod pritiskom, kaže McLaughlin.

Pločnici

Pranje pod pritiskom nije samo za može osvježiti vaše vanjske ploče, terase i prilaz.

– Pješačke staze od opeke, kamena i betonski prilazi često se zanemaruju zbog strojnog pranja, ali dubinsko čišćenje može učiniti da istrošene i prljave površine izgledaju kao nove, kaže McLaughlin.

Hrvatska
Zanimljivosti