Poraz nas gurnuo na četvrto mjesto

Tucak: Ništa nije štimalo danas. Sad imamo teži put

U ponedjeljak je odigrano posljednje, peto kolo grupne faze natjecanja na olimpijskom turniru za vaterpoliste te su formirani četvrtfinalni parovi. Hrvatski vaterpolisti će 7. kolovoza u 14 sati igrati protiv Španjolske za plasman u polufinale
Susret Hrvatske i Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu David Damnjanovic/PIXSELL

Porazom od reprezentacije SAD u 5. kolu A skupine olimpijskog turnira u Parizu, Barakude su u skupini zauzele četvrto mjesto i time dobile Španjolsku za suparnika u četvrtfinalu koje je na rasporedu u srijedu, 7. kolovoza. Hrvatska je na kraju poražena s 14:11.

-Ne sjećam se kada smo primili u prve dvije četvrtine toliko golova, 10 čak. Ništa nije štimalo danas. Niti smo imali obranu, niti napad, niti strijelaca, niti vratara. Teško je pronaći pravu riječ koja može opisati ovaj naš sadašnji raspad u utakmici protiv Amerikanaca. Raspad koji se dogodio u našoj igri, u našim glavama. Ne znam što je razlog toga. Vjerojatno nismo glavama bili u utakmici. Vjerojatno je ta kalkulacija prije utakmice, što i kako i na koga, a ne da smo spremni ući u pravu borbu. Za to očito nismo bili spremni, počevši od mene pa do zadnjeg igrača. Sad imamo teži put, sami smo ga kreirali i prema tomu nema se tu puno što pametnijeg reći.

Hrvatska
Sport