Modri imaju nešto lakši ždrijeb

Dinamu na putu do Lige prvaka stoji Qarabag ili Ludogorets

Prvi ogledi play-offa predviđeni su za 20. i 21. kolovoza, a uzvrati tjedan kasnije
Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamovi nogometaši na svojoj će jedinoj prepreci na putu do grupne faze Lige prvaka ove sezone igrati protiv boljeg iz dvoboja u kojem će se sučeliti Qarabag iz Azerbajdžana i bugarski Ludogorets. Prvi ogledi play-offa predviđeni su za 20. i 21. kolovoza, a uzvrati tjedan kasnije.

Qarabag i Ludogorets svoju će prvu utakmicu 3. pretkola odigrati ovoga utorka, a domaćin je Baku, dok je uzvrat predviđen za 15. kolovoza u Razgradu.

-Dobili smo zanimljiv ždrijeb, dva protivnika koja poznajemo. Ludogorec malo više jer smo s njima već igrali. Karabag smo pratili prošle sezone kada je nesretno ispao od Bayer Leverkusena. Pažljivo ćemo pratiti njihove obje utakmice, dobro ćemo ih analizirati, vidjet ćemo tko će proći. Naše ambicije se znaju, želimo igrati u Ligi prvaka. Bit će otvorene utakmice, 50-50. Prvu utakmicu igramo kod kuće i pokušat ćemo napraviti sve kako bi pobijedili i na uzvrat otišli s prednošću jer se prvoj utakmici sigurno ništa neće riješiti- prokomentirao je ždrijeb trener Dinama Sergej Jakirović.

Maksimirski klub još se nikad nije sučelio s Qarabagom u europskim klupskim natjecanjima dok je protiv Ludogoretsa igrao u tri navrata. Dinamo je bio uspješniji u 2. pretkolu Lige prvaka ujesen 2012. kad je, nakon 1:1 u Bugarskoj, Domagoja Vida u sedmoj minuti sučeve nadoknade uzvrata u Maksimiru zabio za konačnih 3:2 i prolaz plavih. Bugari su uzvratili sezonu kasnije s dvjema pobjedama u grupnoj fazi Europa lige, 3:0 u Bugarskoj i 2:1 u Zagrebu. Dinamo je, pak, bolji bio u 3. pretkolu Lige prvaka ujesen 2022. pobijedivši u oba ogleda, 2:1 u gostima i 4:2 kod kuće.

 

Grad Zagreb
Sport