VIDEO

Lovrić: Odšteta za raskidanje ugovora mogla bi iznositi više stotina milijuna eura, a gradska vlast nas i dalje obmanjuje

Gradski zastupnik je naveo kako je raskidanje ugovora za upravljanje pročistačem otpadnih voda iznimno neodgovoran i štetan potez
ivica lovrić Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Nakon što je Grad Zagreb preuzeo upravljanje pročistačem otpadnih voda na Žitnjaku, odnosno raskinuo je koncesiju nakon 24 godine s privatnim koncesionarom, novonastalu situaciju prokomentirao je gradski zastupnik Ivica Lovrić.

-Ono što gradonačelnik i gradska vlast uporno rade je da obmanjuju građane i javnost, ali i gradske zastupnike govoreći da su napravili sjajan potez. Međutim, zaboravljaju reći da su raskinuli koncesiju, a ne znaju koliko će raskid koncesije koštati- ističe gradski zastupnik Ivica Lovrić i napominje kako je gradska vlast povukla riskantan potez.

-Osim toga sredstva za raskid koncesije nisu osigurana u gradskom proračunu za ovu godinu. Ono što je za pretpostaviti iz postojećeg ugovora koji je raskinut i određenih procjena koje su radili odvjetnička društva po narudžbi grada ta odšteta mogla bi iznositi nekoliko stotina milijuna eura, što je puno više nego što bi koncesionar zaradio da je ostao upravljati pročistačem još četiri godine koliko traje ugovor- kazao je Lovrić i naveo kako Grad Zagreb nije iskoristio mogućnosti prema ugovoru da nezavisni revizor procijeni odštetu koju grad mora platiti, već proces vodi u pravcu međunarodne arbitraže.

-Ona je iznimno skupa. Kada te stotine milijuna eura dođu na naplatu, to će plaćati neka iduća gradska vlast. To je iznimno neodgovoran i šetan potez koji će pasti na leđa građana Zagreba- zaključio je Lovrić.

Grad Zagreb
Politika