IDU PO MEDALJE

Deveti dan Igara u Parizu, evo tko nastupa od hrvatskih sportaša

Hrvatski sportaši nastupit će u atletici, gimnastici, jedrenju, kajak/kanuu na divljim vodama i rukometu
Gabrijel Veočić ispao u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu Igor Kralj/PIXSELL

Devetog dana natjecatenja na Olimpijskim igrama u Parizu održat će se natjecanja u 23 sporta, u njih 12 dijelit će se medalje, a hrvatski sportaši nastupit će u atletici, gimnastici, jedrenju, kajak/kanuu na divljim vodama i rukometu.

ATLETIKA – Filip Pravdica nastupit će u kvalifikacijama skoka u dalj, 11.00 sati

GIMNASTIKA – Aurel Benović nastupit će u finalu preskoka, 16.24 sati

JEDRENJE – Filip Jurišić nastupit će u dva plova klase ILCA, 12.05 sati, Martin Dolenc u četiri plova klase Kite, 12.13 sati, a Elena Vorobjeva u dva plova klase ILCA, 14.35 sati

KAJAK/KANU DIVLJE VODE – Matija Marinić nastupit će u elimimacijskim borbama kajak krosa za koje se izborio u subotu kroz repasaž, 15.30 sati

RUKOMET – Utakmica 5. kola skupine A Hrvatska – Španjolska, 21.00 sat

Aurel Benović nastupa u finalu preskoka u svojem prvom nastupu na Olimpijskim igrama, a od 16:25 pratite ga na našem Drugom programu i platformi HRTi. Ukoliko uspije doći do medalje, bila bi to treća gimnastička kolajna za Hrvatsku od samostalnosti.

Ništa manje važni nisu ni drugi nastupi hrvatskih predstavnika – u jedrenju Martin Dolenc počinje svoj nastup, dok Elena Vorobjeva i  Filip Jurišić u samcima traže poziciju u plovovima za odličja, a četiri plova prije završetka regate. Jedriličari svoje nastupe počinju nešto iza 12 sati, a Vorobjeva će na regatno polje oko 14:30.

Atletičar Filip Pravdica danas prvi nastupa od naših predstavnika – njegov nastup na rasporedu je od 11 sati, a hrvatski rekorder u skoku u dalju tražit će svoje mjesto u finalu. Kanuist Matija Marinić bori se pak za četvrtfinale u kajak crossu.

U konačnici, od 21 sat, utakmica istine za hrvatske rukometaše. Kaubojima treba pobjeda ukoliko žele izboriti četvrtfinale olimpijskog turnira, a protivnik je Španjolska, piše HRT.

 

Hrvatska
Sport