Sjećanje na dane ponosa i slave

FOTO: Rugvica obilježila Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Vijence su položili izaslanstvo Općine Rugvica predvođeno predsjednikom Vijeća Nenadom Jakšićem i općinskim vijećnicima, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, kao i braniteljskih udruga
WhatsApp Image 2024-08-01 at 10.12.30

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno – redarstvene operacije Oluja jutros su položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred groblja u Jalševcu Nartskom.

Vijence su položili izaslanstvo Općine Rugvica predvođeno predsjednikom Vijeća Nenadom Jakšićem i općinskim vijećnicima, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, kao i braniteljskih udruga. Prigodnu molitvu predvodio je velečasni Župe svetih Jurja i Jakova iz Oborova Josip Malković.

Isto tako, vijenac je položen i kod spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, na istoimenom općinskom trgu u Rugvici.

5. kolovoza u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“, koja je nakon operacije „Bljesak“ u svibnju iste godine omogućila vraćanje hrvatskih okupiranih teritorija, Hrvatska je vojska oslobodila grad Knin – središte neprijateljske pobune u Hrvatskoj. Time je ostvaren najvažniji strateško-politički i vojni cilj, ne samo operacije Oluja nego i cijelog Domovinskog rata. Toga dana s kninske tvrđave zavijorila se zastava Hrvatske i dan danas ostala simbol pobjede.

Događanja
Rugvica