KREĆE KAMPANJA

Plenković: Sutra odluka o HDZ-ovom kandidatu za Pantovčak

Dragan Primorac najizvjesniji je kandidat
Zagreb: Andrej Plenković glasovao na izborima za EU parlament Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak da će odluka o HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu biti donesena sutra, nakon sjednice predsjedništva stranke, istaknuvši pritom da će to biti kandidat “poštivanja Ustava i vladavine prava” nasuprot “kršitelju Ustava”.

– Sazvali smo predsjedništvo i ostala tijela stranke, sutra ćemo donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu, tj. odluku o potpori predsjedničkom kandidatu, rekao je Plenković u izjavi medijima u zračnoj luci Franjo Tuđman, nakon dolaska zrakoplova Airbus A220.

-Riječ je o kandidatu koji će biti kandidat poštivanja Ustava i vladavine prava, koji će surađivati s drugim institucijama u Hrvatskoj. Isto tako, riječ je o kandidatu koji će čvrsto usidriti Hrvatsku u krug zapadnih zemalja, u Europsku uniju, u Sjevernoatlantski savez i koji će, zajedno s Vladom, voditi takvu politiku na međunarodnom planu koja će nas držati tamo gdje pripadamo- izjavio je Plenković.

Ime kandidata bit će poznato sutra, kazao je premijer koji nije htio odgovoriti radi li se o bivšem ministru obrazovanja Draganu Primorcu.

– Bit će to kandidat koji će učiniti sve da se vrati civilizirani kulturni dijalog na političku scenu i da prestanemo s ovom politikom koju je provodio kršitelj Ustava, od kršenja osnovnih načela našeg ustavnog poretka, osobito u vrijeme parlamentarnih izbora, preko odvajanja Hrvatske od zapadnog kruga i vođenja antiukrajinske i proruske politike, do vulgariziranja i prostakluka na političkoj sceni, naglasio je.

Hrvatska
Politika