REMONT

Uspinjača na servisu, a uskoro se potpuno zatvara na više od godinu dana

Uspinjača van prometa do 14 sati
Zagreb: Zbog godišnjeg servisa uspinjača ne vozi do 26. svibnja Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog redovnog mjesečnog servisa, zagrebačka uspinjača neće prometovati u ponedjeljak 29. srpnja, od 6 do 14 sati, izvijestili su iz zagrebačkog gradskog prijevoznika.

Za putovanje do Gornjeg grada, cijenjenim sugrađanima i posjetiteljima preporučuje se korištenje autobusne linije 105 (Britanski trg – Kaptol) i 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića).

– Projekt revitalizacije uspinjače je započeo. Ugovor s renomiranom austrijskom tvrtkom je potpisan. Oni su zapravo prije više od stoljeća gradili postojeću uspinjaču pa je to garancija kvalitete. U studenom pak očekujemo početak radova i prekid prometa. Očekujemo da će posao biti gotov za godinu i pol, odnosno do proljeća 2026. – izjavio je Marko Bogdanović, predsjednik Uprave ZET-a u intervju Večernjem u lipnju.

A obnovu će za 6,9 milijuna eura obnavljati zajednica ponuditelja, zagrebačka Teh-gradnja d.o.o. te švicarska tvrtka Garaventa AG. Radovi bi, prema dokumentaciji o nabavi, trebali potrajati dvije godine od potpisivanja ugovora. A iako su se zahvati na uspinjači planirali još 2020., nisu rađeni od početka sedamdesetih.

Grad Zagreb
Ostalo