LOKALNI IZBORI 2025.

Orešković o spekulaciji da je SDP-ov kandidat za gradonačelnicu Zagreba: Čekam da me HDZ kandidira za predsjednicu države

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovarajući na novinarsko pitanje smatra li je li mu Dalija Orešković, kao SDP-ov kandidat za zagrebačku gradonačelnicu potencijalno opasna, rekao je da se on nikoga ne boji i da je uvjeren da će upravo on ponovno dobiti povjerenja građana za još jedan mandat u gradonačelničkoj fotelji
Zagreb: Dalija Orešković o Milanovićevoj najavi kandidature za predsjednika Republike Patrik Macek/PIXSELL

Saborsku zastupnicu Daliju Orešković mediji redovno kandidiraju za razne pozicije. Mediji su je spominjali u kontekstu kandidature za predsjednicu Republike, a sad je i kandidat za fotelju gradonačelnice Zagreba.

Orešković medijske kandidature vesele. Kako je u šali rekla za 01portal, čeka da je uskoro i HDZ kandidira kao svog kandidata za predsjednika države.

– Kandidat sam za sve funkcije, ali kako trenutno imamo prvo predsjedničke izbore, a SDP je već podržao Milanovića, sad ne može i mene i njega, kaže sarkastično naša sugovornica.

Kaže nam da do lokalnih izbora ima još puno vremena.

– Trebamo vidjeti hoće li me netko drugi kandidirati za predsjednicu, pa kad riješimo predsjedničke izbore onda ćemo vidjeti. U međuvremenu su i izbori za članove Ustavnog suda. Možda natječaj ne prođe do kraja, pa me možda u drugoj rundi prijave za ustavnog suca. Tek onda idu lokalni izbori, a tko tko zna koliko će još izbora za do tad bit, kaže kroz smijeh Orešković.

Na pitanje ima li uopće ambicija postati zagrebačkom gradonačelnicom nastavila je odgovarati u istom tonu.

– Imam ja puno ambicija. Idemo redom. Izbori se ne propuštaju i u svakoj prilici eto mene za kandidata. Još ako ima izbora za astronauta iz Hrvatske, eto i mene da budem kandidat, rekla nam je Dalija Orešković dodavši da u sezoni kiselih krastavaca mediji svašta pišu.

Grad Zagreb
Politika