Ljeto u Farkaševcu

FOTO: Farkaševac slavi Dan općine. Načelnik Copak: Korist ću svaku priliku da naš kraj učinim boljim i ljepšim mjestom za život

Zahvalnice općine ove su godine dodijeljene uspješnoj sportašici Eli Jelić i uspješnoj učenici Anđeli Petrušić
DSC_4621

Uz Ljeto u Farkaševcu, Općina Farkaševac slavi Dan općine. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća pod predsjedanjem predsjednice Marije Perđun Cmrk, kojoj su prisustvovali načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova.

-Sve što smo do sada radili bili su projekti na poboljšanju infrastrukture, pogotovo izgradnji infrastrukture za naše najmlađe. Sada nam slijedi nova etapa koja će obilježiti razvoj turističke infrastrukture. Prvi korak ka tome bilo je Turističke zajednice Zeleni istok s Općinom Dubrava i Gradec. Ono što želimo prezentirati u budućnosti održivi je razvoj i sve ono što nas okružuje- kazao je načelnik Matija Copak, zahvalivši se svima koji su na bilo koji način pripomogli u realizaciji brojnih projekata.

-Cilj nam je stvarati preduvjete i infrastrukturu koja će zadržavati stanovništvo u našem kraju, ali isto tako i potaknuti doseljavanje. Uvijek ću se boriti za našu općinu i korist ću svaku priliku da naš kraj učinim boljim i ljepšim mjestom za život- poručio je Copak.

U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika obratio se načelnik Brckovljana Tihomir Đuras koji je istaknuo kako mu je uvijek drago doći u Farkaševac gdje vlada sloga i jedinstvo što se najbolje vidi na primjeru udruga koje sudjeluju na svim općinskim manifestacijama.

-Toliko dobrih udruga ja nisam vidio niti u jednoj općini Zagrebačke županije. To se najbolje vidi na primjeru Adventa, koji je za mene najljepši u Zagrebačkoj županiji-poruči je Đuras.

Veliku pomoć u realizaciji brojnih projekata Općina je imala od strane Zagrebačke županije, ispred koje su sjednici nazočili zamjenik župana Damir Tomljenović te pročelnici Damir Fašaić i Ivica Horvatinović.

-Obnovili smo ceste, izgradili smo infrastrukturu i sanirali brojne objekte, prvenstveno zahvaljujući Vladi RH. Ono što je bilo loše pretvorili smo u dobro, a Zagrebačka županija tom će smjeru težiti i dalje- rekao je Tomljenović.

Zahvalnice općine ove su godine dodijeljene uspješnoj sportašici Eli Jelić i uspješnoj učenici Anđeli Petrušić, a sve prisutne svojim glazbenim izričajem počastile su članice KUD-a Stari graničar Cirkvena.

Događanja
Farkaševac