Jubilarma manifestacija

U petak se otvaraju deseta Dvorišta

Svaki dan od 18 do 24 sata u dvorištima gornjeg grada posjetitelje očekuju koncerti, druženja, iznenađenja
Zagreb: Konferencija za medije povodom 10. izdanja manifestacije Dvorišta Tomislav Miletic/PIXSELL

Prije deset godina, Zagrepčani su s manifestacijom Dvorišta počeli istraživati vlastiti grad. Jedna Zagrepčanka zapisala je dojam kako se osjeća kao turistkinja u vlastitom gradu. Danas je ta rečenica gotovo krilatica Dvorišta, koja se za posjetitelje otvaraju u petak 12. i traju do do 23. ovog mjeseca. Svaki dan od 18 do 24 sata u dvorištima gornjeg grada posjetitelje očekuju koncerti, druženja, iznenađenja.

Uz dva dvorišta Hrvatskog instituta za povijest, atrij Gimnazije Tituša Brezovačkog, Arheološki vrt, Zvjezdarnicu i atrij Muzeja grada Zagreba, četiri su nove lokacije, najavila je Martina Bienenfeld:

– Nova lokacija je Kuća karikature Oto Reisinger u Radićevoj 44; Učenički dom Marije Jambrišak – Palača Oršić u Opatičkoj 14, dvorište Gimnazije Tituša Brezovačkog s ulazom s Jezuitskog trga te dvorište Palače Magdalenić-Drašković-Jelačić u Demetrovoj 7-9

Dvorišta su se pokazala dobrim projektom, koji Gornji grad kao središnju zagrebačku kulturnu lokaciju stavljaju u prvi plan kroz otkrivanje – i samim Zagrepčanima nepoznatih – dvorišta gornjogradskih palača, piše HRT.

Događanja
Grad Zagreb