KUD Hruševec Kupljenski održao skupštinu

FOTO: KUD Hruševec Kupljenski za budućnost ne mora brinuti

Društvo će i ove godine nastaviti s održavanjem trodnevne manifestacije krajem svibnja kada se u Hruševcu okupljaju brojne folklorne skupine, pjevački zborovi, glazbeni sastavi i puhački orkestri
7d297f2c-8204-4260-ac65-b05c22797403

KUD Hruševec Kupljenski jedno je od rijetkih društava koje uspješno okuplja mlade snage. Pokazali su to na svojoj redovnoj skupštini gdje se je predstavio pomlađeni pjevački zbor u kojem su od iskusnih snaga ostale samo tri članice. Takvim razvojem situacije zadovoljan je predsjednik KUD-a Stjepan Đurinski, a čestitke na takvom rezultatu dobili su i od gradonačelnika Željka Turka. On je istaknuo vrijednost tradicije koja se prenosi na mlade, a u ovom društvo očito je kako mladih ne nedostaje.

-Mi smo osnovali društvo prije 25 godina i tada smo bili u relativno dobrim godinama. Svi smo imali oko 40 godina, a danas nas moraju zamijeniti mlade snage. Radujemo se da ih imamo i da žele sudjelovati u očuvanju naše tradicije i kulturne baštine- rekao je predsjednik KUD-a Hruševec Kupljenski Stjepan Đurinski.

Društvo će i ove godine nastaviti s održavanjem trodnevne manifestacije krajem svibnja kada se u Hruševcu okupljaju brojne folklorne skupine, pjevački zborovi, glazbeni sastavi i puhački orkestri. Osim toga odazivaju se na brojne manifestacije diljem Hrvatske, a jedna od zanimljivijih je gostovanje u Svetom Filipu i Jakovu gdje održe po nekoliko koncerata u par dana, ali i provedu zajedničke trenutke na moru.

Na kraju radnog dijela skupštine publici su se predstavili najmlađi članovi društva folklornim nastupom, a pjevački zbor izveo je još nekoliko pjesama iz svog repertoara uz pratnju tamburaša.

Događanja
Zaprešić