Jedna, ali vrijedna obrana

Mate Anić odveo Hrvatsku u finale: Ovo je ostvarenje snova

Veliki hrvatski heroj na samom kraju je bio pričuvni vratar Mate Anić koji je obranio ključni peterac
Susret Hrvatske i Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu David Damnjanovic/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti tek nakon izvođenja peteraca izborili su finale Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Doha. U polufinalnom susretu Hrvatska je sa 17:16 svladala najugodnije iznenađenje prvenstva Francusku, koja se i protiv Hrvatske pokazala u jako dobrom svjetlu.

-Francuska je uistinu fantastična momčad, sjajno su posloženi. Imali smo u završnici tri gola prednosti, ali smo potom primili lagano dva pogotka. Što se dogodilo? Ne znam, fizička iscrpljenost, mentalno smo pali. Ali, to je polufinale i bez obzira na suparnika ne postoji u toj fazi turnira lagana utakmica. Krvarili smo, ali smo na mišiće izvukli ovaj polufinalni susret. Uvjeren sam da je u nama još ostalo goriva za finale- rekao je Ante Vukičević, a veliki hrvatski heroj na samom kraju je bio pričuvni vratar Mate Anić koji je obranio ključni peterac.

-Ovo je ostvarenje snova. Znam koja je moja uloga u momčadi i znao sam, ako bude potrebno, da ću morati pomoći na ovaj način. Tako sam se pripremao i ovo nije slučajnost. Kako sam obranio? Instinkt, ništa drugo, do zadnjeg trenutka nisam ni znao na koju ću stranu otići- rekao je Anić.

Hrvatska
Sport