Dodijeljena priznanja najboljim studentima sportašima

Martina Krajpl i Franjo Gucić najbolji studenti sportaši, Pauli Novini iz Ivanić-Grada posebno priznanje

Hrvatski akademski sportski savez ove godine obilježava tri desetljeća postojanja i predanog djelovanja kao krovno sportsko udruženje i jedini nacionalni sportski savez zadužen za akademski sport u Hrvatskoj
Zagreb: Proslava 30. obljetnice Hrvatskog akademskog sportskog saveza Matija Habljak/PIXSELL

Na prigodnoj svečanosti u poslovnoj zgradi “Kockica” održano je proglašenje najuspješnijih sportašica i sportaša Hrvatskog akademskog sportskog saveza za 2022./2023. godinu – Uni Sport Stars, te obilježavanje 30. godina rada Saveza.

Hrvatski akademski sportski savez ove godine obilježava tri desetljeća postojanja i predanog djelovanja kao krovno sportsko udruženje i jedini nacionalni sportski savez zadužen za akademski sport u Hrvatskoj. Važan jubilej proslavit će nizom događanja tijekom cijele godine, počevši s centralnim događajem, dodjelom nagrada najboljima pojedincima i kolektivima u prošloj godini.

Nagradu u kategoriji pojedinca zaslužnog za doprinos razvoju akademskog sporta osvojili su rukometašica Martina Krajpl u ženskoj konkurenciji i tekvondaš Franjo Gucić u muškoj konkurenciji.

U kategoriji kolektiva zaslužnog za doprinos razvoju akademskog sporta u ženskoj konkurenciji nagrađena je karate reprezentacija Sveučilišta u Rijeci, a u muškoj konkurenciji nagrađena je kickboxing reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu.

Josip Kostelić osvojio je nagradu za izbornika/trenera na visokom učilištu zaslužnog za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj. U kategoriji nastavnice/nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture u sustavu visokog obrazovanja zaslužnom za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj nagrađeni su Svetlana Božić Fuštar i Zoran Vladović.

Nevena Oreščanin osvojila je nagradu za volonterku godine, Andrea Pavlović osvojila je nagradu u kategoriji Fair Play, a Juraj Gamulin osvojio je nagradu za životno djelo.

U kategoriji pojedinca zaslužnog za doprinos u razvoju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj za sportaše s invaliditetom nagrađeni su Paula Novina u ženskoj kategoriji i Luka Baković u muškoj kategoriji.

Uz članove akademske zajednice, svečanosti su prisustvovali brojni uglednici iz politike i sporta među kojima i predsjednikom Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić…

Hrvatska
Sport