Španjolcima prvo mjesto

U reprizi finala EURA Hrvatska još jednom poražena od Španjolske

Već treći put ove godine Hrvatska i Španjolska su odmjerile snage na nekom velikom natjecanju
Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je poraz u ogledu drugog kola skupine A Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar. Bolja je bila Španjolska s 10-6.

U reprizi nedavnog finala Europskog prvenstva opet su slavili Španjolci koji sada vode na ljestvici skupine sa šest bodova, a današnjom pobjedom Španjolci su osigurali izravan plasman u četvrtfinale, dok Barakude moraju u osminu finala.

Prvi hrvatski strijelac bio je Loren Fatović s tri pogotka. Po jedan su postigli Lončar, Lazić i Žuvela. Vratar Marko Bijač je imao devet obrana. Kod Španjolske je tri pogotka dao Granados, a dva je dodao Munarriz.

-Nismo danas bili dobri, a za pobijediti ovakvu reprezentaciju kakva je Španjolska nužno je biti puno bolji. Možda bi ovo što smo sada odigrali bilo dovoljno za pobijediti neku momčad lošije kvalitete, ali protiv Španjolske morate biti na 100 posto mogućnosti. Mi to nismo bili. Nismo to bili od početka. Govor tijela prije utakmice je bio takav da nije dovoljan za pobijediti ovakvu utakmicu. Jako puno je bilo tehničkih pogrešaka, krivo dodanih lopti, dopuštanje kontri- kazao je Tucak nakon utakmice.

U posljednjem ogledu skupine A, utakmici trećeg kola, Hrvatska u petak igra protiv Južnoafričke Republike.

Hrvatska
Sport