Iz Grada pozivaju sve da se jave za pomoć

Zagreb osigurava smještaj beskućnicima

Smještaj beskućnika u Velikoj Kosnici Grad je osigurao u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, a u Sesvetskom Kraljevcu u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije
Zagreb: Podijela toplih obroka na Svetom duhu Slavko Midzor/PIXSELL

Za beskućnike Grad Zagreb svake godine osigurava više od 415.000 eura čime omogućava kapacitete za smještaj do 150 osoba na dvije lokacije – u Velikoj Kosnici i u Sesvetskom Kraljevcu gdje im je osigurana prehrana i briga o zdravlju te ih iz Grada pozivaju da se jave nadležnim službama.

Smještaj beskućnika u Velikoj Kosnici Grad je osigurao u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, a u Sesvetskom Kraljevcu u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije.

-Korisnicima je osigurana prehrana, briga o zdravlju, socijalno uključivanje te organiziranje drugih aktivnosti prema njihovim potrebama. Sve osobe u potrebi za smještajem mogu se javiti nadležnoj službi Hrvatskog zavoda za socijalni rad ili Odjelu za socijalnu skrb Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, Nova cesta 1, svakim radnim danom od 8,30 do 15,30 sati ili na telefonski broj 01/ 610 1801, kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja- poručili su iz zagrebačke Gradske uprave svima kojima je potreban “krov nad glavom”.

Događanja
Grad Zagreb