Radovi se približavaju kraju

30. studenog u pogon bi trebale biti puštene sve elektrane u Velikoj Gorici

Velika Gorica gradi gotovo 600 kW sunčanih elektrana, a 22 zgrade zadovoljavat će 37 posto vlastite potrošnje energijom sunca
IMG-20231011-WA0035

Krajem studenog u funkciju će biti puštene 22 solarne elektrane na zgradama javne namjene u Velikoj Gorici, koje se postavljaju odnosno već su postavljene u okviru projekta Velika Gorica solarni grad – ODBROJAVANJE, istaknuto je to na današnjoj konferenciji održanoj povodom radionice koja se održava u okviru spomenutog projekta.

-Najveća od 22 solarne elektrane postavljena je na Osnovnoj školi Nikole Hribara, a prema planu trenutno su u tijeku radovi na objektima nekoliko dječjih vrtića i osnovnih škola na području grada i okolice. Idućega tjedna postavit će se posljednja elektrana i to na zgradu POU Velika Gorica, a očekivani kraj radova je krajem listopada, dok su očekivanja da bi elektrane u pogon trebale biti puštene u funkciju 30. studenog- kazala je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Gordana Mikulčić Krnjaja.

Velika Gorica gradi gotovo 600 kW sunčanih elektrana, a 22 zgrade zadovoljavat će 37 posto vlastite potrošnje energijom sunca.

-Projekt se znakovito zove „Odbrojavanje”. Upravo to mora biti poruka: Velika Gorica naš veliki napredan grad napravit će još više sunčanih elektrana, a ovo je jedan lijepi početak– istaknuo je Julije Domac Ravnatelj REGEA-e navevši kako će se na razini zgrade štedjeti između 30 i 40 posto vlastite potrošnje električne energije.

-Velika Gorica posjeduje još zgrada. Nogometni stadion može postati solarni stadion, nove investicije koje se planiraju, ali i višestambene zgrade, obiteljske kuće… Solarni potencijal Velike Gorice znatan je kao i potencijal cijele Hrvatske, jer mi ne koristimo dovoljno sunčeve energije u usporedbi s drugim europskim zemljama- zaključio je Domac.

Događanja
Velika Gorica