I to smo dodčekali

U Svetoj Klari počela izgradnja jednog od najvećih dječjih vrtića u Zagrebu

Po završetku radova novi vrtić imat će 12 odgojnih skupina, šest jasličkih i šest vrtićkih, a moći će smjestiti 200-tinjak djece.
DV Sveta Klara(4) Grad Zagreb

U naselju Sveta Klara počela je izgradnja istoimenog dječjeg vrtića koji će biti jedan od najvećih gradskih vrtića u Zagrebu, koristit će ga mališani iz naselja s 11.000 stanovnika, a kako kažu iz Gradske uprave, nakon više desetljeća obećavanja, bit će izgrađen u ovome mandatu.

Iz zagrebačke Gradske uprave pojasnili su da je taj vrtić jedan od tzv. ‘Projekata 20’ ili onih čija se realizacija najavljuje i obećava 20-ak godina – u program kapitalnih ulaganja uvršten je još 2015., na projektnoj dokumentaciji počelo se raditi 2018., no konkretnu realizaciju je počela tek ova Gradska uprava.

-Taj vrtić je jedan od čak 26 projekata izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije dječjih vrtića za koje ćemo izdvojiti više od 100 milijuna eura kako bismo osigurali univerzalnu dostupnost dječjih vrtića- kazao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević napomenuvši kako uz Svetu Klaru, na području Novog Zagreba Zapad, planiraju još tri dječja vrtića: u Podbrežju, u Lučkom i novi zamjenski vrtić u Remetincu, čiji će kapacitet biti veći od postojećeg.

Vrijednost radova i opremanja vrtića u Svetoj Klari je oko 10 milijuna eura, od čega je 7,7 milijuna eura je iz zagrebačkog gradskog proračuna, a još 2,3 milijuna eura sufinancira se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

-Grad Zagreb nikad u povijesti nije gradio toliko vrtića kao danas. Do kraja godine očekujemo završetak izgradnje vrtića u Odranskom Obrežu, Ivanjoj Reci i Sesvetskoj Selnici, te temeljem javnog poziva za zakup prostora u privatnom vlasništvu otvorenje vrtića u Sesvetama- istaknula je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Po završetku radova na izgradnji, novi vrtić Sveta Klara, ukupne površine oko 2.700 četvornih metara, imat će 12 odgojnih skupina, šest jasličkih i šest vrtićkih, a moći će smjestiti 200-tinjak djece. U njemu će biti zaposleno 50 djelatnika. Otvorenje vrtića se predviđa na jesen iduće godine.

 

Događanja
Grad Zagreb