Proslava Velike Gospe u Nartu

FOTO: Brojni vjernici hodočastili Gospi Nartskoj

Misno slavlje predvodio je velečasni Ivan Valentić, dekan dugoselski
DSC_5765

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, i državni blagdan, slavi se 15. kolovoza, kada vjernici diljem Hrvatske hodočaste u marijanska svetišta. Brojni hodočasnici danas su pohodili u Nart gdje se slavi Gospa Nartska, gdje je misno slavlje predvodio velečasni Ivan Valentić, dekan dugoselski.

-Život Blažene Djevice Marije, barem ono što je zapisano u Božjoj riječi u Svetom pismu možemo vidjeti da je ona uvijek slijedila Božji glas. Gledajući njezin primjer mi možemo primijetiti kad pogledamo iza sebe da nismo baš uvijek na pravom putu, da nismo uvijek oni koji kažu Gospodinu da. Mnogo puta krenemo i za krivim željama, krenemo za svojim strahovima i tjeskobama i u tome se pogubimo- naglasio je velečasni Valentić.

Župnika Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Savski Nart, Mato Draganović raduje sve veći broj vjernika koji prisustvuje misnom slavlju za blagdan Velike Gospe.

-Uvijek nas vjernici iznenade svojom pobožnošću, svojom vjernošću Majci Mariji. Drago mi je što smo napokon počeli oživljavati tradiciju hodočašća Gospi Nartskoj. Lani smo imali 50 posto više vjernika, a ove godine je taj broj povećan za 30 posto vjernika što nas raduje. Sretni smo što su došli zlatnome srcu Marijinom, da obogate svoja srca za zahtjevne živote u svojim obiteljima i radnim zajednicama- kazao je velečasni Draganović, poručivši kako se misom i zajedničkim druženjem vjernici uče zajedništvu.

-Marija nas je sve okupila kao majka, svi mi njezini sinovi i kćeri. Ona nas uči da živimo to zajedništvo, jer zajedno smo jaki, zajedno možemo izdržati sve napasti i teškoće života- naglasio je velečasni Mato Draganović.

Osim zajedničkog druženja vjernika nakon misnog slavlja kod crkve, proštenje u Nartu nastavljeno je u organizaciji DVD-a Savski Nart u obližnjem šatoru.

Događanja
Rugvica