Borba s poplavom

Stanje je pod kontrolom, vatrogasci u Oborovu podižu zečji nasip

Vatrogasne snage obilaze nasip cijelom dužinom operativnog područja Rugvica
IMG-20230805-WA0022

Nakon mirne noć, mještani uz sliv Save trenutno se nale u redovnim mjerama obrane od poplave.

Na području Rugvice jutros je Stožer civilne zaštite s vatrogasnim snagama nastavio ophodnju uz obalu Save da ne bi došlo do neželjenih propusta pod vodenom silom koja pritišće nasip. Vodostaj konstantno raste te za sada nema informacije Hrvatskih voda kada bi rast mogao stati.

U podnevnim satima teren su obišli zamjenici župana, naši vatrogasni zapovjednici, načelnik stožera Civilne zaštite te županijski vatrogasni zapovjednik Dario Kezerić.

Načelnik stožera Nenad Jakšić u dogovoru s općinskim zapovjednikom izdali su zapovjed da od 14:00 sati vatrogasne snage obilaze nasip cijelom dužinom operativnog područja Rugvica.

Na pristaništu Skele u Oborovu vodoprivreda je započela izradu zečjeg nasipa te su podignute vatrogasne snage u 16:30 sati na ispomoć izrade nasipa oko stare Brodarnice u Oborovu.

Na ustavi Prevlaka koja je puštena sinoć navečer nakupilo se stabala i granja te su na sanaciju upučena dva bagera koja su oslobodila protok ustave.

-Ovim rastom oko ponoći nas očekuje prelazak u izvanredne mjere tako da su kamioni s pijeskom i vreće spremne te je 60 vatrogasaca u pripravnosti- ističu iz Stožera.

Ostalo
Rugvica