Cilj je jednosmjenska nastava

Povijesni trenutak za istočni dio Novog Zagreba; položen kamen temeljac nove škole u Jakuševcu

Nova škola imat će 28 učionica, 16 kabineta i dvodijelnu sportsku dvoranu, a završetak radova se očekuje do početka školske godine 2024./2025.
Zagreb: Gradonačelnik Tomašević položio kamen temeljac nove škole u Jakuševcu Zeljko Hladika/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević zajedno sa zamjenicom Danijelom Dolenec položio je kamen temeljac za izgradnju nove Osnove škole u Jakuševcu. Vrijednost radova malo je veća od 13 milijuna eura, a pohađat će je između 600 i 700 učenika.

-To velik zalogaj za gradski proračun budući da NPOO natječaj od Ministarstva znanosti za europske fondove koji mogu financirati ovakve škole još uvijek nije raspisan. Nismo htjeli i mogli više čekati, stoga krećemo s ovom izgradnjom iz gradskog proračuna- rekao je Tomašević.

Nova škola imat će 28 učionica, 16 kabineta i dvodijelnu sportsku dvoranu, a završetak radova se očekuje do početka školske godine 2024./2025.

-Ovo je povijesni trenutak jer se o izgradnji ove škole i škole u istočnom dijelu Novog Zagreba priča 30 godina- naglasio je Tomašević.

Zamjenica gradonačelnika govorila je tom prilikom o obrazovnim ciljevima, a to je jednosmjenska nastava u školama koja nije moguća bez izgradnje značajnog broja novih školskih objekata. No za to su potrebna europska sredstva.

-Ako nam propozicije natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji još uvijek čekamo, omoguće između jedne polovice do dvije trećine financija iz europskih sredstava, onda ćemo prijaviti projekte za 10 do 15 škola. Među ostalim lokacijama u Novom Zagrebu, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za novu osnovnu školu na Laništu- dodala je Dolenec.

Događanja
Grad Zagreb