Bogat program

Farkaševčani Praznik rada slave u Kabalu

Kroz cijeli dan predviđen je niz aktivnosti
DSC_2832

Povodom proslave Međunarodnog praznika rada, Općina Farkaševac 1. svibnja u Kabalu organizira cjelodnevnu proslavu. Sve će započeti budnicom motorista u 6 sati, dok od 10 sati započinje program u kojem će sudjelovati brojne općinske udruge.

-Proslava u Kabalu je postala tradicijom. Tamo rado dolaze motoristi, odvijaju se natjecanja naših udruga, a svi koji dođu ne odlaze gladni, jer se dijeli lovački paprikaš i vatrogasni grah, koji je i simbol Praznika rada- ističe načelnik Matija Copak.

Uoči podjele paprikaša i graha posjetiteljima, održat će se pokazna vatrogasna vježba u izvedbi DVD-a Kabal, Udruga žena Graničarke izložit će svoje ručne radove, dok će dašak kulturnog programa izvesti KUD Stari Graničar i Češka beseda.

-Svi zajedno zabavit ćemo se uz svirku grupe Druga Dimenzija, dok će se naše udruge okušati u tradicionalnim igrama- govori nam načelnik Copak.

Između ostaloga, prijavljene ekipe natjecat će se u potezanju užeta, zabijanju čavlova, guranju bala, nošenju jajeta u žlici, skakanja u vreći…

-Uvijek nam je u cilju čuvati našu tradiciju i čuvati ono što je tu nekada postojalo, kao što su upravo te igre, koje su mlađe generacije zaboravile. Raduje me što postoji inicijativa da se mladima i svim posjetiteljima dočaraju igre kojima su se igrali naši stari- kazao je načelnik Farkaševca, Matija Copak, koji je sve ljude dobre volje pozvao da u ponedjeljak dođu do Kabala.

-Glavno odredište toga dana je Kabal. Pozivam sve željne dobre zabava da nam se pridruže, jer kroz cijeli je dan predviđen niz aktivnosti. Svi su dobro došli- zaključio je razgovor Copak.

Događanja
Farkaševac