Za pajdaše

Kvartet Gubec snimio spot u Vrbovcu

Premijera se s nestrpljenjem očekuje ovih dana
spot1

Poznati Kvartet Gubec, inače višestruki dobitnici Porina, ovih je dana boravio u Vrbovcu. Snimili su novi spot za pjesmu Još bum jenput zapopeval, a koja se nalazi na njihovu nosaču zvuka Za pajdaše (2022).

Pjesmu je napisao vrbovečki profesor glazbe i skladatelj Hrvoje Herček, a posvetio ju je vrbovečkom vinogradaru i velikom pajdašu, pokojnom Darku Gotalu (preminuo je 2017. godine). Pjesma je izvedena na krapinskom festivalu 2021. godine, a album je inače nominiran za ovogodišnjeg Porina.

Spot je sniman na brojnim lokacijama u Vrbovcu i njegova se premijera s nestrpljenjem očekuje ovih dana.

-Želim zahvaliti svim Darkovim pajdašima, vinogradarima, limenjacima, kumovima i članovima njegove obitelji, posebno supruzi Blaženki Gotal koja je priredila veliku gozbu za sve nas! Zahvaljujem svima koji su prepoznali iskrenost i kvalitetu ove skladbe, tu je, prije svega, pajdaš Rajko Suhodolčan i ostali članovi Kvarteta Gubec – Robi, Vinko i Željko. Hvala našem vrbovečkom snimatelju Zvonimiru Ćuriću i glazbenom producentu Toniju Eteroviću. Veselimo se skorašnjoj premijeri spota, a možda i Porinu– kazao je maestro Herček.

Događanja
Vrbovec