Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu

Arapović i Pucar u Vrsaru brane naslove

Seniorska natjecanja će započeti danas poslijepodne, a do tada će već biti poznati osvajači naslova u konkurenciji mlađih seniora, igračica i igrača do 21 godine starosti
Zagreb: Međunarodno stolnotenisko natjecanje, žensko finale Sanjin Strukić/PIXSELL

Od četvrtka do nedjelje Vrsar je domaćin Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu na kojem će u seniorskoj konkurenciji prošlogodišnje pojedinačne naslove braniti Hana Arapović (Mladost) i Tomislav Pucar (GSTK Zagreb).

Seniorska natjecanja će započeti danas poslijepodne, a do tada će već biti poznati osvajači naslova u konkurenciji mlađih seniora, igračica i igrača do 21 godine starosti. Turnir zajednički organiziraju STK Vrsar i Hrvatski stolnoteniski savez.

Hrvatski olimpijac Tomislav Pucar je u prošlogodišnjem finalu odigranom u Svetom Martinu na Muri došao do svog prvog naslova državnog prvaka, iako je u gubio od klupskog kolege Filipa Zeljka s 3-0 u setovima.

– Više se ni ne sjećam što je bio ključ mog povratka u meč. Težak meč za mene, jer tu nema previše nepoznanica. Fićo i ja se znamo još od kadetskih dana, sav taj put smo prošli zajedno i nikako mi nije lagano igrati s njim, izjavio je Pucar uoči nastupa u Vrsaru, a nakon što je sa suigračem iz reprezentacije Andrejom Gaćinom igrajući za grčki Olympiacos osvojio Europa Trophy.

Gaćina, koji je rekorder s deset naslova prvaka Hrvatske, i ove će godine propustiti natjecanje. Neće biti ni reprezentativca Frane Kojića pa će Pucar i Zeljko biti favoriti za reprizu prošlogodišnjeg finala. Najveća potencijalna prijetnja bi im trebali biti mladići Ivor Ban (GSTK Zagreb) i Borna Petek (STK Zagreb) te nekolicina iskusnijih poput Dubrovčanina Mihe Simovića (Libertas Marinkolor), brončanog sa zadnja dva prvenstva, Ronalda Ređepa (Starr) i Vedrana Bakača (Split), a tu je i Filip Čipin, drugi po učinku u Superligi sa 17 pobjeda i dva poraza.

– Nadam se finalu, ali treba opravdati ulogu favorita. Protiv nas će svi puštati ruku, tako da neće biti opuštanja, najavio je Pucar.

U konkurenciji stolnotenisačica 18-godišnja Hana Arapović je zaslužila status najveće favoritkinje, a u Vrsaru će braniti naslove u sve tri kategorije (pojedinačno, ženski parovi, mješoviti parovi).

– Nisam očekivala baš trostruku krunu. Išla sam bez velikih očekivanja, na kraju je ispalo odlično. Sada će sigurno biti dosta teže nego lani. Osim što je teže braniti naslov, tu je sada i Lea Rakovac, koja iza sebe ima dobru sezonu u Bundesligi. Igrala sam s njom u ligi, u prvom dijelu sezone sam je pobijedila, u drugom dijelu je ona slavila, izjavila je braniteljica naslova.

Osim spomenute Lee Rakovac, Hani će najveće konkurentice biti suigračice iz reprezentacije, kao i one koje su donedavno bile u tom krugu. Ivana Malobabić (Varaždin) je najbolje rangirana hrvatska igračica na svjetskoj rang listi, Mateja Jeger (STK Zagreb) je posljednjih godina igrala u dva finala, ali tek traži svoj prvi naslov državne prvakinje. Tu su i igračice koje iza sebe imaju naslove prvakinja, poput Petre Petek (Varaždin), Ivane Tubikanec (STK Zagreb), jedne od vodećih po učinku u Superligi, te Andree Pavlović (STK Zagreb). Među mlađim igračicama najviše se ističu Dora Ćosić i Bruna Borovec (obje Mladost).

Hrvatska
Sport