Ivanić- Grad za stipendije osigurao 350 tisuća kuna

DSC_1727

Gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš potpisao je danas s najboljim učenicima i studentima ugovore o stipendijama. Ukupno će ove godine 15 učenika i isto toliko studenata primati stipendiju, za što je iz gradskog proračuna osigurano 350 tisuća kuna. 

Dobra vijest za sve učenike i studente je ta što je visina mjesečne stipendije povećana, pa će tako učenici umjesto dosadašnjih 300 kuna u buduće primati 500, dok je studentska stipendija povećana s 800 na 1000 kuna.

-Čestitam vam svima na uspješnoj 2017. godini, a to što ste ovdje to znači da ste bili vrlo uspješni. Zadovoljstvo mi je što smo i ove godine u proračunu osigurali sredstva za isti broj stipendija, kao što je to bilo i do sada. Uspjeli smo eto i povećati iznose, što je dio naše gradske politike- istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

A da se u Ivanić- Gradu posebna pažnja posvećuje upravo prema mladima može se vidjeti i kroz to što je roditeljima smanjena cijena boravka djece u vrtićima, sufinancira se školska prehrana, a osiguravaju se besplatne pripreme za maturu.

-Niz je tih mjera kojima smo nastojali olakšati roditeljima školovanje djece. Želim da što bolje iskoristite ove novce koji vam svima trebaju, te se nadam da ćemo se vidjeti i iduće godine- zaključio je gradonačelnik Leš.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna do 30. lipnja za učenike, odnosno za razdoblje od 1. listopada do 31. srpnja za studente.

Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Ostalo
Zagrebačka županija