Laktec je još jednom mirisao na jela od kiselog zelja

image006

U vikendu za nama posjetitelji su mogli uživati u ukusnim jelima spravljenima od kiselog zelja na 13. Sarmijadi u Laktecu. Svojevrsni festival jela od kiselog zelja organizira Udruga proizvođača robne marke kiseloga zelja Laktec.

Uz sarmu, posjetitelji su tako uživali u još 14 jela pripremljenih od kiselog zelja. Moglo se tako u društvenom domu u Laktecu kušati bavarski svinjski odrezak, zapečeni kiseli kupus s kobasicama, musaku s kiselim zeljem, kruh s kiselim zeljem, segedinski gulaš, srneći složenac, dizane knedle s češnjovkama i zeljem, sekeli gulaš s veprovinom, mesne okruglice sa zeljem i domaćim krpicama, obrnutu sarmu, egzotičnu salatu od kiselog zelja, gusjenicu u zelju, odrezak Barun Trenk u umaku od gljiva i zimski san. 

Od 14 ekipa koje su odazvale natjecanju najuspješnije su bile članice skupine „Hrvatsko srce Samobor I“ koje su pripremile najbolju sarmu. Drugo mjesto osvojile su članice ekipe „Hrvatsko Srce Samobor II“, a treće „Puce iz Pirakovca“. U kategoriji ostalih jela najboljim je proglašena obrnuta sarma „Puca iz Pirakovca“, drugo mjesto pripalo je „Gornjoj Drenovi“ za zapečeni kiseli kupus s kobasicama“, a treće su osvojili „Pajdaši“ za mesne okruglice sa zeljem i domaćim krpicama.

O najboljim jelima odlučivao je osmeročlani ocjenjivački sud na čelu s predsjednicom Šteficom Kramarić, a nagrade najuspješnijima uručio je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

Događanja
Hrvatska