U Zaprešiću proslavljen Dan Zagrebačke županije

dan-zz-1

Zagrebačka županija ove godine slavi četvrt stoljeća svoga postojanja. Po prvi puta tom je prilikom organizirana velika proslava na otvorenom. Za prvog je domaćina rođendanskog happeninga određen najmlađi grad u županiji Zaprešić gdje su posjetitelji jučer mogli uživati u cjelodnevnim događanjima.

–Ovo domaćinstvo je znak priznanja našem Gradu na njegovoj poziciji i mjestu u Zagrebačkoj županiji. Mi smo danas mjesto okupljanja, druženja i uživanja. Kroz ovo prigodno natjecanje u roštiljanju dijelimo zajedništvo kojega nam nikada nije previše- kazao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

U sklopu proslave Dana zagrebačke županije održan je izložbeno-prodajni sajam obrtnika, poduzetnika i OPG-ova, kao i Sajam EU fondova, županijski gradovi i predstavnici županije pokazali su svoje umijeće u pripremanju roštilja, dok je Podravka pripremila svoj gastro showu. Za glazbu i ples u poslijepodnevnim satima pobrinuli su se folkloraši, dok je okupljene posjetitelje za kraj rođendanske proslave raspjevao i rasplesao Ivan Zak.

-Nadam se da ćemo ovako svake godine u nekom drugom gradu slaviti Dan Zagrebačke županije te da će ovo postati tradicija, jer ljudi vole međusobno druženje- kazao je župan Stjepan Kožić, a s njim se složio i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

-Najvažnije je da se svi zajedno malo proveselimo, a ovo je jedan od tih trenutaka. Vjerujem kako ćemo s ovom praksom nastaviti i dalje- istaknuo je Mikuljan.

Kako je bilo u Zaprešiću pogledajte u GALERIJI.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija