Općina Dubravica kreditno se zadužila za 650 tisuća kuna

dubravica-1

Na svojoj 14. sjednici Općinskog vijeća Općine Dubravica odlučeno je da Općina podigne kredit u iznosu od 650 tisuća kuna kako bi podmirila izvođače radova na Vinskom putu, a povrat će se obaviti čim stigne uplata iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi. Podsjetimo, Vinski put je prošao na natječaju za financiranje izgradnje vodovoda i asfaltiranje u stopostotnom iznosu. Radove su izvele Županijske ceste Zagrebačke županije i dovršeni su krajem prošle godine, no sredstva iz agencije još nisu uplaćena.

Donesena je i nova odluka o sufinanciranju djece u Vrtiću Smokvica u Dubravici. Nakon što se vrtić izdvojio od zaprešićkog Vrtuljka promijenila se i ekonomska cijena. Za roditelje to ne mijenja ništa, dok će općinski proračun ipak osjetiti blago rasterećenje od 80 kuna po djetetu mjesečno.

Vijećnici su prihvatili usklađivanje odluka o komunalnom doprinosu i djelatnostima s novim zakonskim okvirom, a određeno je da paušalni porez na dohodak po krevetu u smještajnoj jedinici na području općine Dubravica iznosi 150 kuna. I ove godine Općina će sufinancirati premije osiguranja usjeva i nasada, a političke stranke koje participiraju u općinskoj vlasti ove godine dobit će 10 tisuća kuna podijeljeno sukladno broju vijećnika koje su imali u trenutku osnivanja Općinskog vijeća.

Načelnik Marin Štritof informirao je vijećnike kako će se zamjena javne rasvjete novim LED lampama odraditi do lipnja ove godine a vrijednost projekta je 1,25 milijuna kuna, a do tog roka trebalo bi završiti projektiranje i ishođenje građevinske dozvole za kulturno-turistički centar. A i općinska zgrada uskoro bi mogla očekivati bolje dane jer joj predstoji energetski učinkovita obnova vrijedna više od 400 tisuća kuna, od čega Općina Dubravica mora osigurati tek 75 tisuća kuna. 

 

 

Dubravica
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija