Stjepan Grgac zabilježen na poštanskom žigu i dopisnici

U poštanskom uredu u Ivanić-Gradu održana je promocija poštanskog žiga i prigodne poštanske dopisnice s likom Stjepana Grgca
1P1A1920

U poštanskom uredu u Ivanić-Gradu održana je promocija poštanskog žiga i prigodne poštanske dopisnice s likom Stjepana Grgca. Ovu hvale vrijednu promociju povodom 110. godišnjice rođenja Stjepana Grgca organizirao je Biciklistički klub Ivanić u suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije iz Zagreba te uz pomoć i podršku Hrvatske pošte.

Idejno rješenje poštanskog žiga napravio je Stjepan Zdenko Brezarić, tajnik Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije, a tekst na prigodnoj poštanskoj dopisnici Mario Biršić, predsjednik Biciklističkog kluba Ivanić. 

-Ponosan sam kao i svi na to što je Stjepan Grgac jedan veliki dio svog života proveo u Ivanić-Gradu te se time njegovo ime i sportski uspjesi na neki način povezuju s našim gradom. Ovo je jedan svečani trenutak, jer Stjepan Grgac, osim što je “Zabilježen u zvijezdama” zahvaljujući HRT-ovom dokumentarnom filmu, ovim putem ostaje zabilježen i na poštanskom žigu i dopisnici– rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš. 

Stjepan Grgac bio je višestruki prvak Jugoslavije i Hrvatske, a brojni sportski uspjesi nisu ostali nezapaženi pa je 1936. pozvan na Tour de France. Na toj je utrci izdržao najdulje od cijele ekipe, u kojoj su još bili Stjepan Ljubić Vojvoda, Franc Abulnar i Rudolf Fiket te je, prije nego što je zbog sudačke odluke morao odustati, odvezao 14 najtežih etapa utrke i tako postigao rezultat kojeg desetljećima nakon Stjepana Grgca nije dostigao ni jedan hrvatski biciklist. 

Događanja
Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Zagrebačka županija