FOTO: Zvekovac se s pravom diči svojim vatrogascima

Najaktivnije i najbrojnije društvo Vatrogasne zajednice Općine Dubrava je DVD Zvekovac, koji je sinoć održao redovnu Skupštinu
DSC_0285

Vatrogastvo na području Općine Dubrava ima bogatu tradiciju i povijest, što Općina prepoznaje te od svoga osnutka pomaže vatrogasce i njihov rad, a vatrogasci im to vraćaju svojim požrtvovnim radom i djelovanjem. Najaktivnije i najbrojnije društvo dubravskog kraja svakako je DVD Zvekovac, koji ima više od 200 članova. Zanimljivost toga leži u činjenici kako samo selo ima nešto više od 150 stanovnika.

Skupština ovoga društva tako nam je rečeno u najavi događaj je kojem vrijedi prisustvovati. Na kraju večeri nije nam bilo žao što smo mali dio vremena posvetili i zvekovačkim vatrogascima, kojina su se na Skupštinu odazvala brojna prijateljska društva, kao i zamjenik općinskog načelnika Ante Grizelj, u prisutnosti općinskih vijećnika Roberta Runjavca i Darka Rajtara, što najbolje govori o sinergiji općinskog vodstva i dobrovoljnih vatrogasaca.

Aktivna godina

Uz školovanja i edukacija za svoje članove pri čemu se društvo naročito ponosi činjenicom kako je Stevo Jagar uspješno položio tečaj za vatrogasca s posebnim ovlastima za intervencije, društvo je radilo i na nabavci opreme, a zahvaljujući Općini i Vatrogasnoj zajednici Općine Dubrava, DVD-u Zvekovac na korištenje je dano interventno vozilo i oprema za intervencije, dok je preko Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije dobiveno kombi vozilo.

-Ponosni smo na naše natjecateljske ekipe, njih šest nastupilo je na Općinskom natjecanju, dok je ženska ekipa djece nastupila i na Županijskom natjecanju u Jastrebarskom, gdje je u konkurenciji 40-ak ekipa zauzela deseto mjesto, dok je ista ekipa na međunarodnom natjecanju u Zaprešiću bila druga- istaknuo je tajnik Mario Moravanski, dok je podnosio iscrpno izvješće o radu, gdje su uz brojne vatrogasne aktivnosti bile i one društvene, od organizacije malonogometnih turnira, do jednodnevnih izleta za najmlađe članove.

-Naše društvo raspolaže s 25 operativnih vatrogasaca koji se redovito odazivaju na intervencije, kojih smo lani imali osam- kazao je tajnik, zahvalivši svima koji su u minulom vremenu pomogli rad društva.

Pohvale na rad

Svi govornici redom pohvalili su rad i aktivnosti društva, koje je s pravom na ponos svome mjestu, ali i cijeloj Vatrogasnoj zajednici Općine Dubrava, kao i samoj Općini.

Potvrdili su to i predsjednik Vatrogasne zajednice Tomislav Truščec te zamjenik načelnika Ante Grizelj, zahvalivši im se na svemu što rade za dobrobit zajednice u kojoj djeluju. 

Događanja
Dubrava
Hrvatska
Multimedija
Općina
Zagrebačka županija