FENERBAHČE BJELICI: Pobjeda u pet od devet utakmica ili otkaz

Fenerbahče će ponuditi Bjelici ugovor u kojem će u prvih devet utakmica dobiti četvrtinu plaće koju bi zaradio u sljedećoj sezoni. Također, ako ne pobijedi u pet od devet utakmica, klub ima pravo na raskid ugovora
Nenad Bjelica Igor Kralj/PIXSELL

Fenerbahče će ponuditi Bjelici ugovor u kojem će u prvih devet utakmica dobiti četvrtinu plaće koju bi zaradio u sljedećoj sezoni. Također, ako ne pobijedi u pet od devet utakmica, klub ima pravo na raskid ugovora.

Prije svega, Fenerbahče je u jako lošoj financijskoj situaciji. Upravo zbog toga ne mogu si priuštiti dovođenje velikih trenerskih imena kao tijekom prošlosti, a uskoro će se morati baciti i na prodaju najboljih igrača kako bi klub uopće opstao. Klub na sve načine pokušava uštedjeti novac pa tako i na Nenadu Bjelici donosi 24sata.hr

Ne žele da se ponove pogreške iz prošlosti i ‘bacanje’ basnoslovnih cifra na trenere pa su sada odlučili zaštiti klub. Naime, Fenerbahče će ponuditi Bjelici ugovor u kojem će u prvih devet utakmica dobiti četvrtinu plaće koju bi zaradio u sljedećoj sezoni. Također, ako ne pobijedi u pet od devet utakmica, klub ima pravo na raskid ugovora.

Tu su još i neki bonusi pa tako ako bivši trener Dinama odvede Fener do naslova u Kupu, dobit će premiju od 200.000 eura, a za plasman u europska natjecanja 100.000 eura. Bjeličin dolazak na klupu turskog velikana bio je praktički siguran, ali pitanje je kako će hrvatski trener reagirati na ovu ponudu u kojoj je njegova sudbina samo u njegovim rukama.

Prevedeno, ako pobjeđuje, profitirat će, ako bude gubio, dobit će raskid ugovora. Dosta delikatna situacija, ali ipak i najveći izazov u trenerskoj karijeri Nenada Bjelice koji bi mu mogao donijeti jako puno toga.

Hrvatska
Sport