Istra broji jedanaesti dan bez novozaraženih

Već jedanaesti dan zaredom nema novooboljelih u Istri, a iz županijskog Stožera civilne zaštite još su jednom upozorili da su ključne protupidemijske mjere i dalje na snazi
test-tube-5065426_1920

Već jedanaesti dan zaredom nema novooboljelih u Istri, a iz županijskog Stožera civilne zaštite još su jednom upozorili da su ključne protupidemijske mjere – zabrana okupljanja, socijalna distance i pojačana higijena – i dalje na snazi.

– Unutar 24 sata ispitano je 25 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus, a trenutno je na ispitivanju devet uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Još jednom je ponovio kako neograničeno kretanje Istrom ne znači da su suspendirane mjere zabrane okupljanja, socijalne distance i pojačane higijene. 

– Moramo i dalje biti savjesni i odgovorni. Epidemiolozi će dati procjenu koje bi se mjere dalje mogle popuštati, od otvaranja drugih dućana i aktiviranja uslužnih djelatnosti pa do ugostiteljstva u toj zadnjoj fazi. Ne želim ništa prejudicirati, ali moramo biti oprezni, poručio je Kozlevac.

Ukupno su u Istri izliječene 82 osobe koje su bile pozitivne na covid-19 te je trenutno samo još jedan pacijent hospitaliziran u pulskoj bolnici. 

Hrvatska
Ostalo